Καινοτομία & Βιωσιμότητα: Η Audi Hungaria ανακυκλώνει τα απόβλητα των ελαστικών

  1. Αρχική
  2. Διαχείριση Αποβλήτων
  3. Καινοτομία & Βιωσιμότητα: Η Audi Hungaria ανακυκλώνει τα απόβλητα των ελαστικών

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Audi Hungaria Zrt. και New Energy Kft., τα απόβλητα των ελαστικών από το εργοστάσιο του κατασκευαστή αυτοκινήτων Audi Hungaria στην περιοχή Győr ανακυκλώνονται μέσω μας χημικής διαδικασίας, αποφεύγοντας την απελευθέρωση μικροπλαστικών και επιβλαβών ουσιών στο περιβάλλον κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης. Η διαδικασία που χρησιμοποιείται είναι η πυρόλυση, κατά την οποία τα απόβλητα ελαστικά μετατρέπονται σε λάδι. Το νέο προϊόν χρησιμοποιείται από πετροχημικές εταιρείες για την παραγωγή νέων πλαστικών, ενώ η παραγόμενη τεχνική αιθάλη χρησιμοποιείται στην παραγωγή ελαστικών. Τα αέρια που παράγονται κατά τη διάρκεια της πυρόλυσης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία υψηλών θερμοκρασιών που απαιτούνται για τη διαδικασία. Τα προϊόντα πυρόλυσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντικατάσταση των ορυκτών πηγών πρώτων υλών, δημιουργώντας καινοτόμες, βιώσιμες και αποδοτικές διαδικασίες παραγωγής.

Audi pyrolisis

Η Audi Hungaria είναι ουδέτερη από άνθρακα από το 2020. Η εταιρεία χρησιμοποιεί γεωθερμική ενέργεια από το 2015, εξοικονομώντας περίπου 21.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Ένα επιπλέον μέρος του ενεργειακού εφοδιασμού της παρέχεται από το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον τελευταίο όροφο της στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, το οποίο καλύπτει συνολικά 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Η εταιρεία ανακυκλώνει σχεδόν το 100 τοις εκατό των απορριμμάτων που παράγονται.

Η New Energy είναι μια καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση λύσεων για την κυκλική οικονομία, με πάνω από μιάμιση δεκαετία λειτουργική εμπειρία στη διαχείριση εγκαταστάσεων πυρόλυσης. Η βασική αποστολή της New Energy είναι να μετατρέψει προηγουμένως μη διαχειρίσιμες ροές αποβλήτων με βάση τα πολυμερή σε χρήσιμες πρώτες ύλες για την πετροχημική βιομηχανία και να διαχειριστεί τη μη βιώσιμη εξόρυξη φυσικών πόρων με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και εμπορευματοποιήσει μια σειρά τεχνολογιών που μπορούν να μετατρέψουν τα απορρίμματα ελαστικών σε πολύτιμες δευτερεύουσες πρώτες ύλες για να υποστηρίξουν τις στρατηγικές κυκλικής οικονομίας των συνεργατών της.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
CORN & JOY: Υγιεινά σνακ – crunchy without compromises
Επόμενο άρθρο
Η Ουγγρική FinTech επεκτείνεται

Διαβάστε ακόμη

Μενού