Την 1η Οκτωβρίου 2021, το ZalaZONE γιόρτασε την Ημέρα Καινοτομίας, αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα και τις τελευταίες τάσεις στις αυτόνομες μεταφορές και την έρευνα με drone, στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού συνεδρίου με επιδείξεις αυτόνομων drones και επίγειων οχημάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν από τις ερευνητικές ομάδες του Πολυτεχνείου της Βουδαπέστης BME Automated Drive, τα Πανεπιστήμια  Széchenyi István Egyetem, Pannon Egyetem και SZTAKI και την εταιρεία MouldTech Systems Kft.

Το ZalaΖΟΝΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα project ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει πίστες ελέγχου και εγκαταστάσεις εργαστηριακών δοκιμών, με συνδυαστική χρήση της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, επιτρέποντας τις δοκιμές ηλεκτρικών, συμβατικών ή αυτόνομων οχημάτων σε πολλαπλά επίπεδα, από πρωτότυπες δοκιμές έως ανάπτυξη τελικών προϊόντων, ενώ παράλληλα παρέχει ειδικά διαμορφωμένες οδούς και αυτοκινητόδρομο, πολλών χιλιομέτρων, για χρήση ως driving testing-zones.

Στην ημέρα Καινοτομίας του ZalaZONE πραγματοποιήθηκε και η επίδειξη του “Central perception” project ενός συστήματος με αισθητήρες κίνησης μέσα σε ένα δωμάτιο όπου ο πεζός φορά ακουστικά εικονικής πραγματικότητας και διέσχισε το δρόμο περπατώντας μπροστά από ένα εικονικό αυτοκίνητο. Οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν πώς το σύστημα του υπολογιστή έκτακτης ανάγκης επενέβη και φρέναρε το όχημα εγκαίρως. Παράλληλα, σε μια επίδειξη που πραγματοποιήθηκε από τις ερευνητικές ομάδες των BME Automated Drive και CollMot Robotics Kft στη Dynamic Platform, το κοινό μπορούσε να δει την κοινή χορογραφία του αυτόνομου σμήνους drone και ενός αυτόνομου drifting car.

Πηγή: ZalaZONE

Προηγούμενο άρθρο
EV Chargers θα εγκατασταθούν σε μεγάλη αλυσιδα λιανικής στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
H Innovitech σε κοινοπραξία αξίας 860 εκατ. HUF

Διαβάστε ακόμη

Μενού