Η υπηρεσία Apple Pay ξεκινά επίσημα για τους χρήστες στην Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Η υπηρεσία Apple Pay ξεκινά επίσημα για τους χρήστες στην Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο
Τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητά τα τελευταία χρόνια, ενώ η ευκολία χρήσης αυτών των ψηφιοποιημένων υπηρεσιών έχουν αποδειχθεί ότι είναι το βασικό πλεονέκτημα για το συγκεκριμένο προϊόν και την υπηρεσία του. Πρόσφατα, η Apple επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει η υπηρεσία Apple Pay στην Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο. Η υπηρεσία θα υποστηρίζει χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες όπως οι Visa, MasterCard αλλά και κάρτες από τοπικές τράπεζες.

Γιατί η Apple εγκαινιάζει τις υπηρεσίες της σε «άγνωστη» περιοχή; Και γιατί πιστεύουν ότι θα γίνει επιτυχής τα επόμενα χρόνια;

Πρώτον, πιστεύουν  στον παράγοντα της απλότητας. Οι πελάτες είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να δώσουν καμία προσωπική πληροφορία.

Tο Apple Pay λειτουργεί σε πολλές συσκευές, όπως το Apple Watch, το iPhone, το iPad και το Mac. Απλά πατήστε δύο φορές το πλευρικό κουμπί του Apple Watch για να αποκαλύψετε τη διασύνδεση Apple Pay. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε εύκολα να κάνετε αγορές της Apple Pay μέσω του αρχικού Website.

Σε αντίθεση με το άλλο e-wallet, το Apple Pay χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο σύστημα ασφαλείας που ονομάζεται Tokenization, το οποίο αντικαθιστά τα στοιχεία πιστωτικών καρτών με σύμβολα. Επιπλέον, οι κάτοικοι της Ουγγαρίας και του Λουξεμβούργου θα είναι ευτυχείς να ανακαλύψουν ότι καθώς έχουν τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας συναλλαγής, οι «ύποπτες» συναλλαγές μειώνονται ιδιαίτερα. Πριν την παροχή των υπηρεσιών της, η Apple έχει ήδη διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και από τις δύο χώρες εύκολα, επιτρέποντας την προσθήκη περισσότερων τραπεζών στην υπηρεσία τους κάθε τρίμηνο.

Στην Ουγγαρία, οι τράπεζες OTP υποστηρίζουν ήδη την Apple Pay. H ενσωμάτωση της Apple Pay στο iOS είναι εξαιρετικά γρήγορη με την αρχική ολοκλήρωση να λαμβάνει χώρα μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Όντας η ευκολότερη και ασφαλέστερη μέθοδος πληρωμών, η εταιρεία είναι αρκετά σίγουρη για την επέκταση της.

Για παράδειγμα, αν παίζετε στα Pay by Phone καζίνο, γνωρίζεται πόσο αργός είναι ο τρόπος πληρωμής για την εξοφληση των λογαριασμών τηλεφώνου που έρχονται στο τέλος κάθε μήνα. Με τα e-wallets όπως το Apple Pay, αυτό γίνεται ευκολότερο. Μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό του τηλεφώνου σας σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς δυσκολίες. Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το Apple Pay και το Google Pay για να πληρώνουν έξοδά όπως λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και λογαριασμούς τηλεφώνου, δεν είναι καθόλου περίεργο που βλέπουμε αυτές τις υπηρεσίες να επεκτείνονται σε άλλες περιοχές του κόσμου. Τα νέα των σχεδίων επέκτασης Ουγγαρίας και Λουξεμβούργου έρχονται μετά την ανάπτυξη της υπηρεσίας στην Ισλανδία με δύο άλλους εταίρους . Στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και οι κάτω χώρες σύμφωνα με εκθέσεις των Zive.sk, ING Bank, των διαδικτυακών τραπεζών και του N26. Αυτή τη στιγμή, η Apple Pay συνεργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με αρκετές βρετανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανικής Global Entry Service.

Η υπηρεσία έχει δει ταχεία επέκταση σε περιοχές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Πολωνία, η Νορβηγία, το Καζακστάν, η Σαουδική Αραβία και η Αυστρία. Σύμφωνα με αναφορές, οι εμπειρογνώμονες έχουν παρατηρήσει μερικές αλλαγές από την πλευρά του διακομιστή κάτι που είναι συνηθισμένο για την Apple, καθώς μετακινούνται σε νέες περιοχές.

Σύμφωνα με την τράπεζα του Λουξεμβούργου BGL BNP Paribas, επιβεβαιώθηκε ότι η Apple Pay έρχεται στη χώρα. Το Λουξεμβούργο έχει πληθυσμό 600.000 ανθρώπων ενώ η Ουγγαρία, μια κεντρική ευρωπαϊκή χώρα έχει πληθυσμό 10.000.000 κατοίκων. Ως εκ τούτου, είναι πλέον σαφές γιατί η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε αυτές τις χώρες.

Πότε θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία; Αναφορές του Apple Insider αναφέρουν ότι αρκετοί χρήστες και στις δύο χώρες έχουν δει ενεργοποιημένη την Apple Pay, η οποία έχει επιβεβαιωθεί και από τις ιστοσελίδες της Apple Pay της χώρας. Πολλές εφαρμογές που γίνονται αποδεκτές από τις πληρωμές Pay της Apple έχουν επισημανθεί και στις δύο τοπικές σελίδες του Apple Pay.

Η Apple ξεκίνησε το Apple Pay στην Ισλανδία τον Μάιο του 2019 με την υποστήριξη των τραπεζών Landsbankinn και Arion Banki.

Να θυμάστε ότι η υπηρεσία μόλις ξεκινά στην Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο επί του παρόντος. Εάν ζείτε εκεί κατά πάσα πιθανότητα, θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εύκολα από την εφαρμογή Wallet app αν έχετε μια συμβατή κάρτα με την υπηρεσία Apple Pay. Η Apple δεν έχει ενημερώσει επίσημα εγγράφως  την υποστήριξη της Apple Pay για τις δύο νέες χώρες που προστέθηκαν. Μετά την προσθήκη της Ουγγαρίας και του Λουξεμβούργου στις υπηρεσίες της Apple Pay, η εταιρεία θα έχει 40 χώρες στο φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο της και σύμφωνα με τον Tim Cook, το μελλοντικό σχέδιό τους είναι να επεκτείνουν τις υπηρεσίες της Apple Pay σε επιπλέον 40 χώρες μέχρι το τέλος του 2019. Από τη μέχρι τώρα πορεία τους, φαίνεται πολύ πιθανό ότι θα πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.

Πηγή:DailyNewsHungary

Προηγούμενο άρθρο
Η Ουγγαρία πρώτη στις εξαγωγές μελιού εντός της ΕΕ
Επόμενο άρθρο
Η Demium Startups θα ανοίξει γραφείο στη Βουδαπέστη τον Ιούνιο

Διαβάστε ακόμη

Μενού