Η Mercedes επενδύει 141 εκατ. Ευρώ για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα EV στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Η Mercedes επενδύει 141 εκατ. Ευρώ για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα EV στην Ουγγαρία

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz θα επενδύσει 50 δισεκατομμύρια forints (141 εκατομμύρια ευρώ) στο εργοστάσιό της στο Kecskemét, στην κεντρική Ουγγαρία, για να προσθέσει ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα παραγωγής της, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Péter Szijjártó, ο  Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου.

Η Ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την επένδυση, που θα διασφαλίσει το μέλλον περισσότερων από 4.400 θέσεων εργασίας, με επιχορήγηση 15 δισεκατομμυρίων φιορινιών. Η επένδυση  θεωρείται ορόσημο τόσο για την ουγγρική οικονομία αλλά και για την αυτοκινητοβιομηχανία. «Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο με τεχνολογίες αιχμής αποφάσισε να φέρει μια τόσο σημαντική επένδυση υψηλής τεχνολογίας στην Ουγγαρία σε μια εποχή που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία φοβάται τις νέες επενδύσεις», δήλωσε ο Szijjártó. Αυτό το νέο έργο ενισχύει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία της Ουγγαρίας-Γερμανίας.

Ο Christian Wolff, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, δήλωσε ότι η παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων μάρκας EQB της Mercedes θα μπορούσε να ξεκινήσει στο Kecskemét από το Q4 το 2021. Το μοντέλο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την επόμενη άνοιξη. Ένα νέο εργοστάσιο, που έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Μάρτιο του 2020, θα αρχίσει να λειτουργεί το 2022.

Το εργοστάσιο στο Kecskemét είχε παραγωγή 190.000 οχημάτων πέρυσι. Μετά την παγκόσμια πανδημία, η παραγωγή επανήλθε στο φυσιολογικό τον Αύγουστο και για πρώτη φορά στην Ουγγαρία, η Mercedes ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικού plug-in αυτοκινήτου.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
Animalsoft: Smart Farming & Data Solutions για Κτηνοτροφικές Μονάδες Παραγωγής
Επόμενο άρθρο
Το καινοτόμο Ουγγρικό gadget που θα διευκολύνει τη ζωή των Apple fans

Διαβάστε ακόμη

Μενού