Η εταιρεία Schott θα παράγει στην Ουγγαρία την αμπούλα για το εμβόλιο COVID-19

  1. Αρχική
  2. Anti-COVID19
  3. Η εταιρεία Schott θα παράγει στην Ουγγαρία την αμπούλα για το εμβόλιο COVID-19

Η Γερμανική εταιρεία γυαλιού Schott επενδύει 13,5 δισεκατομμύρια HUF στο εργοστάσιό της στη Lukácsháza στη Βουδαπέστης για να φτιάξει αμπούλες για το εμβόλιο του COVID-19 της Pfizer / BioNTech, δήλωσε την Παρασκευή ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου κ. Peter Szijjártó, στο πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Η Schott Hungary θα δημιουργήσει συνολικά 16 γραμμές παραγωγής για την αμπούλα, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η Ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την επένδυση με επιχορήγηση 2 δισ. HUF, μέσω της οποίας θα διατηρηθούν περισσότερες από 550 θέσεις εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Schott Hungary, Balázs Vizi, δήλωσε ότι οι αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής επόμενης γενιάς είναι σε θέση να βγάζουν «αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια» αμπούλες ετησίως. Η επένδυση θα καθορίσει τη λειτουργία της Schott στην Ουγγαρία για τα επόμενα 25 χρόνια, πρόσθεσε. Περίπου το 97% της παραγωγής στο εργοστάσιο – η μεγαλύτερη εγκατάσταση γυάλινης φιάλης, φιαλιδίου και κασετών στην Ουγγαρία – εξάγεται.

Η Schott Hungary είχε καθαρά έσοδα 20,5 δισ. HUF κατά την επιχειρηματική της περίοδο 2018/2019, σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα.

Πηγή: Budapest Business Journal

Προηγούμενο άρθρο
Η IBM αναπτύσσεται στην Ουγγαρία – VIDEO REPORT
Επόμενο άρθρο
Grape Solutions: Εφαρμογές Ηλεκτροκίνησης, Smart City, IoT

Διαβάστε ακόμη

Μενού