Η Bosch και το Budapest University of Technology εγκαινιάζουν το Κέντρο Ικανοτήτων

  1. Αρχική
  2. Μη κατηγοριοποιημένο
  3. Η Bosch και το Budapest University of Technology εγκαινιάζουν το Κέντρο Ικανοτήτων

Το Κέντρο Ικανοτήτων για Καινοτόμες Τεχνολογίες Οχημάτων, μέρος του οικοσυστήματος καινοτομίας της Bosch, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 29/3 στο Τμήμα Faculty of Transport and Automotive Engineering του Budapest University of Technology and Economics (BME). Το κέντρο, το οποίο είναι αφιερωμένο κυρίως στην εκπαίδευση και την έρευνα για τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης (BME) και τη Bosch, και είναι  αφιερωμένο όχι μόνο στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ο Όμιλος Bosch συνεργάζεται με το BME εδώ και 15 χρόνια και το νεοσύστατο κέντρο για καινοτόμες τεχνολογίες οχημάτων, με μοναδικά εργαλεία και συστήματα προσομοίωσης, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ουγγρική τεχνική πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Εκτός από τους φοιτητές, οι διδάσκοντες της σχολής θα επωφεληθούν επίσης από την επιστημονική έρευνα και οι ιδέες που θα αναπτυχθούν θα μπορούν να ενσωματωθούν σε έργα της ΕΕ.

Στο κέντρο έχει αναπτυχθεί ένα περιβάλλον προσομοίωσης και δοκιμών για τη μοντελοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και των εξαρτημάτων του, με τη μέγιστη ακρίβεια που έχει αναπτυχθεί ποτέ για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης, η αύξηση της εμβέλειας και η καλύτερη πρόβλεψη της κατανάλωσης ενέργειας και της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Ο κ. András Kemler, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τεχνικά τμήματα στο Robert Bosch, υπενθύμισε το σύνθημα της εταιρείας «Σχεδιασμένο για τη ζωή», το οποίο εφαρμόστηκε τώρα και στο κέντρο, καθώς εδώ οι ερευνητές μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις , και οι εξελίξεις που θα παράγουν θα μπορέσουν να είναι έτοιμες μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια.

«Είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε τη βιομηχανία καινοτομίας μαζί με την επιστήμη και να είμαστε ενεργός εταίρος στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς μηχανικών», είπε ο κ. András Kemler πριν περιγράψει ένα άλλο επίτευγμα του κέντρου. Σύμφωνα με την ιδέα «New Way of Working» της Bosch, δημιουργήθηκε ένας χώρος γραφείων 350 τετραγωνικών μέτρων για εκπαίδευση και έρευνα: Ο ανοιχτός χώρος γραφείων διαθέτει αίθουσες συσκέψεων, αίθουσα βιβλιοθήκης και ένα «café εργασίας» που λειτουργεί ως χώρος κοινότητας, συνεργασίας και εστίασης.

Ο κ. Tibor Czigány, πρύτανης του BME, είπε ότι το πανεπιστήμιο είναι η βάση για έρευνα και ανάπτυξη και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη βιομηχανία. Η Bosch, υποστηρίζει τα γερμανικά μαθήματα μηχανικής του πανεπιστημίου, ενώ τα μαθήματα φυσικής στην αγγλική γλώσσα θα εισαχθούν το φθινόπωρο. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ουγγαρίας, είπε, είναι να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη καινοτομίας.

Ο κ. László Bódis, ο Ούγγρος αναπληρωτής υφυπουργός καινοτομίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Καινοτομίας, δήλωσε ότι η σύνδεση μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων έχει αποκτήσει άλλη διάσταση μετά το 2018, και η Ουγγαρία ανεβεί στην 21η θέση στον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας. Επίσης, ο αριθμός των εκδόσεων υψηλής ποιότητας και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας έχει αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των καινοτόμων εταιρειών, συνέχισε, σημειώνοντας ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στη μέση της Ευρώπης όσον αφορά τις πατέντες. Αντίστοιχα, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών που ακολουθούν διδακτορικές σπουδές ανά χίλιους κατοίκους έχει αυξηθεί από 0,3 σε 0,4% με μεγαλύτερη τάση προς τις Θετικές επιστήμες (Μαθηματικά, Μηχανική και Πληροφορική).

Παρουσιάστηκε επίσης ένα κλασικό όχημα δοκιμής αυτοκινήτου με εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας, στο οποίο τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης είναι εναλλάξιμα αρθρωτά και μπορούν να δοκιμαστούν υπό πραγματικές συνθήκες, για παράδειγμα στην πίστα δοκιμών ZalaZone. Το συγκεκριμένο όχημα, προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην πιο διάσημη διοργάνωση για κλασικά αυτοκίνητα, το Φεστιβάλ Goodwood στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για τον αγώνα Pikes Peak, ηλικίας άνω των 100 ετών, στις ΗΠΑ, έναν αγώνα 20 χιλιομέτρων μέχρι τα 4.302 -Μέτρα ύψος στην βουνοπλαγιά του Κολοράντο.

Πηγή: Hungary Today

 

Προηγούμενο άρθρο
Ουγγρικά ποδήλατα NEUZER: Καινοτομία, Αξιοπιστία και Value for Money λύση
Επόμενο άρθρο
Σύσταση εταιρείας στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού