Η αύξηση της τεχνολογίας Cloud ανοίγει το δρόμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Η αύξηση της τεχνολογίας Cloud ανοίγει το δρόμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Οι cloud-based λύσεις γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στον ουγγρικό επιχειρηματικό τομέα , καθώς ο φόβος και οι υποψίες ξεθωριάζουν, με την Τεχνητή Νοημοσύνη να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που πλησιάζει, σύμφωνα με μια κοινή έρευνα της Microsoft, της Ένωσης ITC της Ουγγαρίας (IVSZ) και της Bell Research. Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων παρουσιάστηκαν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Graphisoft Park από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Christopher Mattheisen, την επικεφαλή του κλάδου μεγάλων επιχειρήσεων της Microsoft Gabriella Bábel, τον εκπρόσωπο της Bell Research Áron Jakab και τον Ákos Mácz της IVSZ.

Περίπου το 72% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η ψηφιοποίηση είναι μια επανάσταση στις επιχειρήσεις που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες. Ο αριθμός των ερωτηθέντων που λένε ότι η τεχνολογία cloud είναι ένα φυσικό εργαλείο των καθημερινών επιχειρηματικών διαδικασιών αυξάνεται καθώς το 88%  λέει ότι οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε εταιρικά συστήματα μέσω των κινητών συσκευών.

“Μόνο ένα ή δύο χρόνια πριν, υπήρξε αμυντική νοοτροπία σε μεγάλο αριθμό εταιρειών”, δήλωσε ο Christopher Mattheisen. “Λίγες εταιρείες είπαν: Χρησιμοποίησε το Cloud, την Τεχνητή Νοημοσύνη, άλλαξε τον κόσμο”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μερικοί από τους πρώτους που χρησιμοποιήσαν cloud-based εφαρμογές στην Ουγγαρία, όπως οι ειδικοί κρυπτογράφησης Tresorit και η εταιρεία υπηρεσιών απομακρυσμένης συνδεσιμότητας LogMeIn έχουν γίνει πλέον παγκόσμιοι ηγέτες στην επιχειρηματική τους γραμμή.

Η συνεχής εργασιακή κινητικότητα και τα μοτίβα εργασίας από απόσταση, που υποστηρίζονται από τις νεότερες τεχνολογίες με αυξημένες ταχύτητες σύνδεσης, μπορούν επίσης να προσφέρουν λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τον Mattheisen.

“Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, ήμασταν στον κόσμο των 3G. Τώρα έχουμε απεριόριστη συνδεσιμότητα 4G σχεδόν παντού “, τόνισε. Ο Áron Jakab εξήγησε ότι αυτή είναι η τέταρτη φορά που διεξάγεται η έρευνα. “Στην πρώτη έρευνα το ερώτημα ήταν:” είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία Cloud; “,” είπε, συμφωνώντας ότι η εργασιακή κινητικότητα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την τεχνολογία Cloud.

Αβάσιμοι Φόβοι

Ο εμπειρογνώμονας υποστήριξε ότι η τεχνολογία Cloud έχει φθάσει σε ένα «σημείο καμπής»  όπου εκείνοι που ήδη χρησιμοποιούν την τεχνολογία έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι φόβοι τους, όπως η ασφάλεια των δεδομένων, ήταν αβάσιμοι.

Η Gabriella Bábel επεσήμανε: «Το 2019 υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός εταιρειών που αρνείται κατηγορηματικά τη χρήση Cloud. Ακόμα και αυτοί όμως μπορεί να χρησιμοποιούν Cloud στην ιδιωτική τους ζωή, χωρίς να το συνειδητοποιούν. ”

Όσον αφορά την Tεχνητή Nοημοσύνη, πρόσθεσε ότι “η Tεχνητή Nοημοσύνη δεν είναι το μέλλον, ούτε επιστημονική φαντασία, είναι το παρόν. Μπορεί να βρει λύσεις στα περισσότερα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων σε πρωτοφανή έκταση. Σήμερα, οι άνθρωποι στη διοίκηση θεωρούν τις λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης πολυτελείς και ακριβές έχουν όμως τη δυνατότητα να επιλέξουν κατασκευές με βάση τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 34% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα ρομπότ και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα διαταράξουν τον καταμερισμό της εργασίας. Ο Mattheisen υποστήριξε ότι η αντίληψη μοιάζει με εκείνη των Cloud πριν από μερικά χρόνια, λέγοντας “Ας περιμένουμε για δύο χρόνια και θα δούμε όταν οι αριθμοί θα είναι υψηλότεροι”. Άλλωστε η αρνητική αντίδραση είναι μια έμφυτη αντίδραση. “Πιστεύουν ότι” αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε αυτούς “, ανέφερε. “Υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν την τάση και οι πρωτοπόροι”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις αρνητικές πρακτικές ΙΤ που μπορούν να καθυστερήσουν την πρόοδο, η Bábel είπε, “ένα απαρχαιωμένο σύστημα ΙΤ χρησιμοποιείται όσο δεν προκαλεί κρίσιμα προβλήματα.”

Παρόλα αυτά, το αν αυτή η πρακτική είναι καλύτερη από το να αντιμετωπίσουμε τους φόβους σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως είναι το Cloud και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι προς διερεύνηση της κάθε εταιρείας.

Πηγή:BudapestBusinessJournal

 

Προηγούμενο άρθρο
Ο Ούγγρος γιατρός που άνοιξε το δρόμο για την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς
Επόμενο άρθρο
Η έκθεση “Corporeal Moments” του Ούγγρου László Benkő από την Τρίτη 18 Ιουνίου από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας

Διαβάστε ακόμη

Μενού