Ο κινεζικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών, Huawei θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Βουδαπέστη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó στα τέλη του Οκτωβρίου.
Η επένδυση, η οποία θα δημιουργήσει τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας για Ούγγρους μηχανικούς, είναι η τρίτη της εταιρείας Huawei στην Ουγγαρία καθώς η συνεργασία μεταξύ Ουγγαρίας και Κίνας είναι καλύτερη από ποτέ. Η επένδυση αποτελεί ορόσημο στη στρατηγική «Άνοιγμα στην Ανατολή» της Ουγγαρίας, πρόσθεσε ο Péter Szijjártó.

Το νέο R&D κέντρο θα επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στο Streaming, στην επεξεργασία εικόνας, στις τεχνολογίες μετάδοσης σήματος και στα εξαιρετικά μεγάλα συστήματα διανομής. Το νέο έργο θα δώσει στην Ουγγαρία την ευκαιρία να ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη της για τις τεχνικές δεξιότητες των μηχανικών της.
Ο Péter Szijjártó σημειώνει ότι η Huawei ήταν η πρώτη κινεζική εταιρεία με την οποία η Ουγγαρία υπέγραψε στρατηγική συνεργασία πριν από επτά χρόνια, ενώ οι σημαντικοί παίκτες της ουγγρικής αγοράς Τηλεπικοινωνιών έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις τεχνολογίες της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια.
Η Huawei που έχει το μεγαλύτερο κέντρο Logistics εκτός της Κίνας, στην Ουγγαρία , παρά την πανδημία, ανακοίνωσε τη νέα σημαντική επένδυση στην Ουγγαρία.

Η στρατηγική ανοίγματος προς την Ανατολή θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 22% των ουγγρικών εξαγωγών προς την Ανατολή και 25% αύξηση του εμπορίου, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Πέρυσι, το 60% των επενδύσεων, σε αξία, στην Ουγγαρία προήλθε από την Ανατολή και το 40% των νέων θέσεων εργασίας συνδέονταν με τέτοιες εταιρείες.
Ένας από τους κύριους στόχους της στρατηγικής είναι η ανάπτυξη στενής συνεργασίας βασισμένης σε αμοιβαία οφέλη με την Κίνα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν στην Ουγγαρία επενδύσεις 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουγγαρία ενώ οι κινεζικές εταιρείες απασχολούν 15.000 Ούγγρους.

Ο Péter Szijjártó είπε ότι ήταν εύκολο να καταλάβουν γιατί η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που εντάχθηκε στην πρωτοβουλία Belt and Road, καθώς πέρυσι, η Κίνα ήταν ο 10ος πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ουγγαρίας.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
H Sanofi ανοίγει ένα παγκόσμιο Competence Center στη Βουδαπέστη
Επόμενο άρθρο
Ουγγαρία, η καλύτερη επιλογή για επενδύσεις στην Κεντρική Ευρώπη

Διαβάστε ακόμη

Μενού