Διεθνείς Θεατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βουδαπέστη

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Διεθνείς Θεατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βουδαπέστη

Οι 10οι Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες Θεάτρου ξεκίνησαν το Σάββατο στη Βουδαπέστη, με συναυλίες και παραστάσεις καλλιτεχνών δρόμου να λαμβάνουν χώρα σε πολλούς χώρους στα παράκτια του Δούναβη.

International Theater Olympics

Οι Διεθνείς Θεατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα θεατρικό event που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1995 στο πνεύμα της παράδοσης, του νεωτερισμού και των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι ιδρυτές ήταν διάσημοι σκηνοθέτες και θεατρικοί συγγραφείς από την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία. Κατά καιρούς, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα γεγονότα του παγκόσμιου θεάτρου βρίσκει σπίτι σε μια συγκεκριμένη πόλη ή χώρα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2023 στη Βουδαπέστη θα είναι οι 10οι στην ιστορία των Θεατρικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Καθώς η σημαία της τρίμηνης σειράς εκδηλώσεων υψώθηκε από το κτίριο του Ουγγρικού Εθνικού Θεάτρου, ο κ. Attila Vidnyánszky, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, δήλωσε ότι «περισσότερα από 100 ιδρύματα πραγματοποιούν αυτό το όνειρο» μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας.

Οι 10οι Θεατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα παρουσιάσουν 750 παραγωγές από 400 θιάσους θεάτρου, χορού και κουκλοθέατρου από 58 χώρες, με 7.500 ερμηνευτές. Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε σχεδόν 100 χώρους σε όλη την Ουγγαρία έως την 1η Ιουλίου.

Περισσότερα για τους Θεατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Πηγή: XpatLoop

Προηγούμενο άρθρο
Σύσταση εταιρείας στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Νέα επένδυση στα Logistics από τη Raben Trans στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού