Δέκα ουγγρικά πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη ακαδημαϊκών θεμάτων

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Δέκα ουγγρικά πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη ακαδημαϊκών θεμάτων

Δέκα ουγγρικά πανεπιστήμια συμπεριλήφθηκαν φέτος στην παγκόσμια κατάταξη ακαδημαϊκών θεμάτων (GRAS) της Shanghai Ranking Consultancy, η οποία βαθμολόγησε σχεδόν 2.000 ιδρύματα από 93 χώρες, αναφέρει το Ουγγρικό Υπουργείο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Οι περισσότεροι οικονομικοί πόροι, οι καλύτερες υποδομές και οι υψηλότερες απαιτήσεις οδήγησαν στη βελτιωμένη ποιότητα της Ουγγρικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η βελτίωση της κατάταξης επιβεβαιώνει ότι οι νέοι της Ουγγαρίας λαμβάνουν ολοένα και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη εκπαίδευση στα ουγγρικά πανεπιστήμια, επισήμανε ο Υπουργός Laszlo Palkovics.

Ο Πανεπιστημιακός κλάδος της Ουγγαρίας εργάζεται για να κάνει ολόκληρο το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλους τους παράγοντες που συνδέονται με αυτή, την πιο επιτυχημένη επιχείρηση, η οποία θα αναγνωριστεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο.

Όπως και το 2020, το Πανεπιστήμιο Eotvos Loránd κατατάχθηκε μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο σε έξι τομείς, με το πρόγραμμα Φυσικής να έχει την υψηλότερη βαθμολογία (101-150). Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis τερμάτισε στην 151-200η θέση για το Οδοντιατρικό του πρόγραμμα και 201-300η  για την Κλινική Ιατρική. Τα πανεπιστήμια των Pecs και Szeged πέτυχαν εξίσου εξαιρετικές βαθμολογίες (301-400η) στην Κλινική Ιατρική. Στις κτηνιατρικές επιστήμες, το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής και το Ουγγρικό Πανεπιστήμιο Γεωργικών και Επιστημών Ζωής κατατάσσονται επίσης στην 201-300η θέση.

Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης τερμάτισε 201-300η στη μηχανολογία και το Πανεπιστήμιο Corvinus κατατάχθηκε 301-400η στα οικονομικά.

Με την αλλαγή του πανεπιστημιακού μοντέλου σχεδόν κατά 70%, στην Ουγγαρία περισσότεροι από 180.000 νέοι θα ξεκινήσουν τις σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο σε ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο.

Πηγή: The Budapest Times

Προηγούμενο άρθρο
Δρ. Katalin Karikó: Η BioNTech θα αναπτύξει εμβόλια mRNA για κάθε ιό
Επόμενο άρθρο
Arab Health Expo 2021, live στις 21-24 Ιουνίου 2021, στο Dubai World Trade Center

Διαβάστε ακόμη

Μενού