Ουγγρικές πόλεις, στις κορυφαίες επενδυτικές τοποθεσίες του μέλλοντος

  1. Αρχική
  2. HEPA Greece
  3. Ουγγρικές πόλεις, στις κορυφαίες επενδυτικές τοποθεσίες του μέλλοντος

Το περιοδικό fDi Magazine, επενδυτικό τεύχος της Financial Times με υψηλό κύρος στους κύκλους των επενδυτών, έχει δημοσιεύσει εκ νέου τις εξαμηνιαίες «Ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες του Μέλλοντος», στις οποίες συγκεντρώνει και κατατάσσει τις σημαντικότερες επενδυτικές τοποθεσίες της Ευρώπης σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια. Είναι μια ευτυχής συγκυρία ότι εκτός από τη Βουδαπέστη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ουγγαρίας που επιλέχτηκαν στην πιο πρόσφατη έκδοση, τρεις ακόμη πόλεις ανήκουν πλέον στο επίκεντρο των επενδυτών: Debrecen, Kecskemét και Székesfehérvár. Όπως μπορεί να συναχθεί από τα αποτελέσματα, το ουγγρικό επενδυτικό περιβάλλον αναμένει νέους επενδυτές αλλά και πορηγούμενους επενδυτές, με σταθερά υψηλά πρότυπα υπηρεσιών.

Η Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων της Ουγγαρίας (HIPA) ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη χρονιά και πάλι το 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ένας αριθμός ρεκόρ (96) των θετικών αποφάσεων των επενδυτών. Ως αποτέλεσμα των σχεδόν 100 έργων που αντιπροσωπεύουν συνολικό όγκο επένδυσης 3,5 δις ευρώ, 17.021 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην Ουγγαρία τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά την περιφερειακή κατανομή των έργων, ο μεγαλύτερος αριθμός έργων πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη (15), ακολουθούμενος από την κομητεία Pest (με 10 έργα) και από Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Μπιχάρ, Heves και Győr-Moson-Sopron κομητείες (με 8 έργα, αντίστοιχα).

Στην κατηγορία των μικρών ευρωπαϊκών πόλεων, το Debrecen και το Kecskemét έχουν επιλεγεί ως νέοι παίκτες. Η τελευταία έχει επιλεγεί στο Top-10 για την επιχειρηματική φιλικότητα, ενώ το Debrecen θα μπορούσε να λάβει το βραβείο για την καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη στην κατηγορία στρατηγική στην τελετή παράδοσης βραβείων στις Κάννες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Προηγούμενο άρθρο
Η ALX Greece συμμετέχει στο 6th Smart Cities Conference
Επόμενο άρθρο
Επένδυση $5.000.000 για τη Starschema, πρωτοποριακή ουγγρική εταιρεία big data

Διαβάστε ακόμη

Μενού