Επένδυση $5.000.000 για τη Starschema, πρωτοποριακή ουγγρική εταιρεία big data

  1. Αρχική
  2. HEPA Greece
  3. Επένδυση $5.000.000 για τη Starschema, πρωτοποριακή ουγγρική εταιρεία big data

Η Starschema είναι εταιρεία big data που εδρεύει στη Βουδαπέστη. Ασχολείται με τους τομείς των μεγάλων δεδομένων, την οπτικοποίηση δεδομένων, την επιστήμη των δεδομένων και την αρχιτεκτονική. Στόχος είναι να βοηθήσει τις πολυεθνικές εταιρείες να αντιληφθούν, να αναλύσουν και να χρησιμοποιήσουν αποδοτικά τα δεδομένα τους.

Η εταιρεία θα λάβει $5.000.000 από το PortfoLion’s Private Equity Fund, κοινής ιδιοκτησίας των ουγγρικών τραπεζών OPT και Eximbank. Στόχος η διεθνής επέκταση της εταιρείας.

Δεν πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός για την ουγγρική τεχνολογική εταιρεία. Ήδη συνεργάζεται με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Silicon Valley: Apple, Facebook, Netflix, Walt Disney και Pepsi, είναι μόνο κάποιοι από τους πελάτες τους. Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας, δημιουργούν λύσεις οπτικοποίησης δεδομένων στους πελάτες τους – όπως το Netflix – που παίρνουν δεδομένα από την ανάλυση της Starschema. Τα δεδομένα, εκτός από τους αριθμούς προβολής, δείχνουν τη γήρανση της σειράς ή την προθυμία των ακροατήριο να συνεχίσει την προβολή.

Το προηγούμενο έτος, τα έσοδα της επιχείρησης ήταν 2.300.000.000 φιορίνια (7.400.000 ευρώ), 20% περισσότερα από ό,τι το 2016. Επιπλέον, το 70% των εισοδημάτων της προέρχονταν από το εξωτερικό. Είναι στη λίστα του περιοδικού Inc. Business, στις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες, και μάλιστα στο νούμερο 1. Το προσωπικό της εταιρείας έχει αυξηθεί από 150 σε 180 άτομα το 2017.

Εκτός από την επέκτασή τους στο εξωτερικό, θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις της εταιρείας και στην εγχώρια αγορά. Με τη βοήθεια του Starschema, ο ουγγρικός πολυεθνικός τομέας μπορεί επίσης να εφαρμόσει αποδοτικά τα δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη και τις cloud-based υπηρεσίες τεχνολογιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και  εδώ

Προηγούμενο άρθρο
Ουγγρικές πόλεις, στις κορυφαίες επενδυτικές τοποθεσίες του μέλλοντος
Επόμενο άρθρο
Το πρώτο έξυπνο ξενοδοχείο της Ευρώπης στη Βουδαπέστη

Διαβάστε ακόμη

Μενού