Η Robert Bosch ιδρύει ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο παραγωγής μπαταριών προϋπολογισμού 44 εκατομμυρίων ευρώ στο Μίσκολτς, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τη δυναμικότητά του. Στον νέο χώρο παραγωγής 20 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα απασχολούνται έως και 1.200 άτομα. Στόχος η προμήθεια state-of-the-art μπαταριών για τα τμήματα των εργαλείων χειρός αλλά και των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Με αυτόν τον τρόπο η θέση της Ουγγαρίας και ιδιαίτερα του Μίσκολτς θα ενισχυθεί στον τομέα του e-mobility.

Μέχρι τώρα, η Bosch έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες και ξένους επενδυτές στην Ουγγαρία. Τα έσοδα των ουγγρικών θυγατρικών της υπερέβησαν τα 1.3 δις φιορίνια το 2017, μετά από αύξηση 13,5%. Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 13.500 ανθρώπους στην Ουγγαρία και καθιέρωσε 1000 νέες θέσεις εργασίας τον τελευταίο χρόνο. Η Bosch έκανε πρόσφατα αρκετές επενδύσεις που έκαναν το Μίσκολτς το μεγαλύτερο εργοστάσιο εργαλείων χειρός της Ευρώπης αλλά και τη μεγαλύτερη μονάδα του ομίλου Bosch.

Η Robert Bosch Power Tool Kft Ιδρύθηκε το 2001 στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας και απασχολεί 2.400 άτομα. Το τελευταίο έτος, το προφίλ του για την ανάπτυξη και την κατασκευή ηλεκτρικών εργαλείων χειρός επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει μια νέα λειτουργική μονάδα, το περιφερειακό κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο ασχολείται με τις δραστηριότητες συσκευασίας, μεταξύ άλλων.

Μεταφέροντας ένα μέρος των δραστηριοτήτων της σε νέο χώρο παραγωγής, η Bosch μπορεί να διατηρήσει την παραγωγικότητά της, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και το κόστος. Εκτός αυτού, η αναδιοργάνωση είναι μια περαιτέρω ευκαιρία για ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της υψηλής τεχνολογικά επένδυσης, οι μπαταρίες πρόκειται να κατασκευαστούν όχι μόνο για τα ηλεκτρικά εργαλεία χειρός αλλά και για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ως αποτέλεσμα, το εργοστάσιο του Μίσκολτς θα γίνει το κέντρο της Ευρωπαϊκής κατασκευής μπαταριών της Bosch.

Η Ουγγαρία αποτελεί σημαντικό μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Bosch. Ξόδεψε συνολικά 55 εκατομμύρια φιορίνια για την έρευνα και την ανάπτυξη το 2017 και συνεργάστηκε με περισσότερους από 2.300 εμπειρογνώμονες. Ο γερμανικός γίγαντας συνεργάζεται με 14 εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσω προσφοράς πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης, προωθώντας την ίδια ροή εργατικού δυναμικού.

 

Πηγή

Προηγούμενο άρθρο
Η Tungsram υποστηρίζει τις Ουγγρικές startups, ως συνεργάτης της InnoEnergy
Επόμενο άρθρο
Η Ουγγρική HungaroControl κερδίζει χρηματοδότηση από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων ελέγχου από αέρος

Διαβάστε ακόμη

Μενού