Tungsram και iLex λανσάρουν νέα ψηφιακή πλατφόρμα ανάπτυξης για SME

  1. Αρχική
  2. Smart Cities Applications
  3. Tungsram και iLex λανσάρουν νέα ψηφιακή πλατφόρμα ανάπτυξης για SME
H Ουγγρική IT Startup iLex και η Διεθνής Εταιρεία Φωτισμού Tungsram ανακοίνωσαν την έναρξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας με σκοπό να βοηθήσει τις τοπικές SME’s (Small-Medium Enterprises) να φέρουν καινοτόμα προϊόντα στην αγορά, όπως δήλωσαν οι εταιρείες στην επιχειρηματική εφημερίδα Budapest Business Journal.

O Ferenc Pongrácz, Γενικός Διευθυντής και αρμόδιος για την καινοτομία στην εταιρεία Φωτισμού Τungsram, αναφέρει ότι η πλατφόρμα “Tungsram Innovation Marketplace powered by iLex” επιτρέπει στις SΜΕ’s να συνδεθούν τόσο με την Τungsram όσο και με τους συνεργάτες της για να ζητήσουν βοήθεια. Αυτή τη στιγμή σε πειραματική φάση, η πλατφόρμα κυκλοφορεί στο http://ilexmarketplace.tungsram.com.

Με τη χρήση της πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες απαντήσεις σχετικά με νομική καθοδήγηση, κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, διαχείριση καινοτομίας, κατασκευή πρωτοτύπων, παραγωγική ικανότητα, εργαστηριακή υποδομή και γενικότερα ερωτήσεις σχετικά με την πρόσβαση στην αγορά. Αργότερα, οι δύο επιχειρήσεις που βρίσκονται πίσω από την πλατφόρμα και οι εταίροι τους θα προσφέρουν επίσης συγκεκριμένες λύσεις στους αντίστοιχους τομείς.

Η Marianna Ritter, Διευθύνων Σύμβουλος της iLex, περιγράφει την πρόσφατα δρομολογημένη πλατφόρμα ως απλώς την «κορυφή του παγόβουνου». Μετά την εισαγωγική φάση, η πλήρης έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2020.

Η Marianna Ritter προσθέτει ότι η iLex συνδέει μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις με τεχνολογικές λύσεις, καθώς η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει επτά τέτοιες εφαρμογές που βασίζονται στην χρήση ΤΝ.

Ο Tamás Stukovszky, επικεφαλής σύμβουλος του Ούγγρου Υπουργού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, τονίζει ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τις εταιρείες που συμμετέχουν στην καινοτομία, καθώς και τη συνεργασία μεγάλων επιχειρήσεων και SΜΕ, προσθέτοντας ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα της Τungsram αποτελεί ένα καλό παράδειγμα.

Ο Πρόεδρος της Tungsram, Jörg Bauer, δηλώνει πως η Tungsram μπορεί να γίνει η ναυαρχίδα της Ουγγρικής Καινοτομίας στις SΜΕ, διευκολύνοντας την είσοδο στην αγορά με την παραγωγική και εργασιακή της ικανότητα αλλά και το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων. Προσθέτει ότι η εταιρεία θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τον τομέα των SΜΕ για να επιτρέψει στις εταιρείες να θέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες καινοτόμες λύσεις στην αγορά.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αποτελεί μέρος του ρόλου καθοδήγησης της Τungsram στο πλαίσιο του Ουγγρικού προγράμματος National Entrepreneurship Mentor , το οποίο πλαισιώθηκε από το Ουγγρικό Υπουργείο Καινοτομίας και Τεχνολογίας και το Ουγγρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την υποστήριξη των SΜΕ.

Η στρατηγική του Tungsram είναι να ενισχύσει το μερίδιο των εσόδων της από καινοτόμες δραστηριότητες σε 50% μέσα σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Ferenc Pongrácz. Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία φωτισμού αντιπροσωπεύει το 93% του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Το ειδησεογραφικό κανάλι MTI σημέιωσε ότι οι τον προηγούμενο χρόνο, ο Πρόεδρος Jörg Baue,r ανέλαβε τις επιχειρήσεις φωτισμού General Electricʼs  στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Τουρκία, μαζί με το παράρτημα της επιχείρησης φωτισμού Αυτοκινήτων , δίνοντας στην επιχείρηση πίσω το παλιό όνομα, Τungsram, μια παγκόσμια ουγγρική μάρκα που είναι ακόμα συνώνυμη με τα προϊόντα φωτισμού σε πολλά μέρη του κόσμου, περισσότερο από έναν αιώνα μετά την ίδρυσή της.

Πηγή:BudapestBusinessJournal

Προηγούμενο άρθρο
Το πρώτο σιδηροδρομικό METRANS κοντέινερ ξεκίνησε από τη Βουδαπέστη το ταξίδι προς την Κίνα
Επόμενο άρθρο
INFOCOM WORLD CONFERENCE 2019

Διαβάστε ακόμη

Μενού