Το μεγαλύτερο virtual κινηματογραφικό στούντιο στην Κεντρική Ευρώπη θα κατασκευαστεί στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Το μεγαλύτερο virtual κινηματογραφικό στούντιο στην Κεντρική Ευρώπη θα κατασκευαστεί στην Ουγγαρία

Το μεγαλύτερο virtual  κινηματογραφικό στούντιο στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης θα κατασκευαστεί στο HelloParks στο Fót, στην κομητεία Pest, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 από την Visual Europe Group Hungary. Εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα τοίχων LED θα εγκατασταθούν στο υπό κατασκευή εικονικό στούντιο, μαζί με υπερσύγχρονα συστήματα κάμερας και φωτισμού, καθώς και λύσεις συστημάτων ταινιών, εκπομπής και πολυμέσων. Αυτό θα επιτρέψει στις εικόνες που δημιουργούνται από τους τοίχους LED να χρησιμοποιηθούν ως φόντο στη σκηνή και όχι ως πραγματικό σετ. Σύμφωνα με το telex.hu, αυτές οι εικόνες είναι ικανές να απεικονίσουν οποιοδήποτε περιβάλλον με φωτορεαλιστικό, τρισδιάστατο τρόπο.

virtual studio

Η κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο της Ουγγαρίας, με επιφάνεια δαπέδου 4.945 m2 και ύψος οροφής 18 μέτρα,  θα διευκολύνει τη δουλειά των ηθοποιών, καθώς θα μπορούν να δουν το εικονικό περιβάλλον στο οποίο παίζουν, σε αντίθεση με τα σκηνικά με πράσινο κουτί. Με αυτή τη λύση, δεν υπάρχει ανάγκη προσαρμογής στις καιρικές συνθήκες και την ώρα της ημέρας στο σετ, καθώς οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίδραση μπορεί να προσομοιωθεί στο παρασκήνιο. Το κόστος μετακίνησης και μεταφοράς και το οικολογικό αποτύπωμα των παραγωγών θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό. Συνολικά στην Ευρώπη, δέκα στούντιο έχουν παρόμοια λύση, με το πλησιέστερο στην Πολωνία. Από τα στούντιο που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία στην Ουγγαρία, υπάρχουν τρία μικρότερα, συνήθως με λίστες αναμονής πολλών ετών.

Ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας

Η ουγγρική κινηματογραφική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα,   απασχολώντας σχεδόν 20.000 επαγγελματίες και αποφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα. Με την άνοδο του περιεχομένου ροής, οι δαπάνες παραγωγής ταινιών αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι δαπάνες το 2022 θα είναι αυξημένες κατά 20%. Η επέκταση της χωρητικότητας των Ουγγρικών στούντιο θα προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο διεθνές περιβάλλον και θα βοηθήσει επίσης στην εξυπηρέτηση ουγγρικών παραγωγών, θέτοντας έτσι τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κινηματογράφου σε μια νέα προοπτική», δήλωσε ο κ. Csaba Káel, Ούγγρος πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Για χρόνια, η Ουγγαρία ήταν το πιο περιζήτητο κέντρο παραγωγής ταινιών στην Ευρώπη μετά το Λονδίνο, και το 2022 τα μεγαλύτερα στούντιο και διεθνείς stars, όπως οι Mel Gibson, Zendaya, Timothée Chalamet και Kate Winslet γυρίσαν ταινίες στην Ουγγαρία, ενώ τα έσοδα της ουγγρικής κινηματογραφικής βιομηχανίας έφτασαν τα 637.5 εκατ. EUR το 2022.

Πηγή:  Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
CLEANNE: Η πράσινη καινοτομία στα καθαριστικά
Επόμενο άρθρο
To Szeged θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (International Olympiad in Informatics)

Διαβάστε ακόμη

Μενού