Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης παίρνει το βραβείο «Cargo Hub of the Year»

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης παίρνει το βραβείο «Cargo Hub of the Year»
Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, το οποίο διευθύνει το Liszt Ferenc International, έλαβε το βραβείο «Cargo Hub of the Year» από την Air Cargo News. Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι κέρδισε τη Brussels Airport Company, το Changi Airport Group της Σιγκαπούρης και το αεροδρόμιο της Λιέγης στη διεκδίκηση του βραβείου. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης εγκαινίασε το 2020, το νέο συγκρότημα κέντρου διακίνησης αεροπορικών φορτίων αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, το ονομαζόμενο BUD Cargo City. Ο επικεφαλής ανάπτυξης του αεροδρομίου της Βουδαπέστης κ. Rene Droese είπε ότι η απόφαση να κατασκευαστεί το BUD Cargo City αποδείχθηκε εξαιρετικά επίκαιρη. «Δεν ήταν μόνο το ισχυρότερο κέντρο διακίνησης αεροπορικών φορτίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά μας έδωσε και ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την περίοδο μετά», πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ξεκίνησε πρόσφατα να επεκτείνει τη θέση του στο BUD Cargo City, επιτρέποντας στο αεροδρόμιο να χειρίζεται έως και τέσσερα αεροσκάφη φορτίου κατηγορίας F ταυτόχρονα, από δύο που είναι σήμερα. Ο φορέας εκμετάλλευσης θέλει επίσης να κατασκευάσει επιπλέον 6.500τμ αποθηκών και βοηθητικών κατασκευών στο χώρο του αεροδρομίου.

Πηγή: The Budapest Times

Προηγούμενο άρθρο
O Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου Ουγγαρίας σας καλωσορίζει στην BEYOND EXPO στη Θεσσαλονίκη απο 29/9 μέχρι 1/10/2022
Επόμενο άρθρο
Σύμπραξη του Ουγγρικού πανεπιστήμιου ELTE με το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε διεθνές σύστημα διαστημικής ασφάλειας

Διαβάστε ακόμη

Μενού