Ούγγροι επιστήμονες καλλιεργούν μανιτάρια χωρίς μυκοτοξίνη

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Ούγγροι επιστήμονες καλλιεργούν μανιτάρια χωρίς μυκοτοξίνη

Ούγγροι επιστήμονες ανέπτυξαν μια ασφαλή μέθοδο καλλιέργειας για μανιτάρια εξαλείφοντας την παρουσία τοξικών ουσιών που παράγονται από μύκητες, δήλωσε το Γεωργικό Πανεπιστήμιο MATE.

Ο καθηγητής Emeritus Péter Fodor δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο, αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στον καθορισμό των βακτηρίων που βοηθούν και οδηγούν στην τελική αποσύνθεση των μυκοτοξινών που παράγονται στα γεωργικά απόβλητα, που με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται στη γεωργία και τις καλλιέργειες, καθώς και στη δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης των συγκεντρώσεων μυκοτοξίνης στις γεωργικές καλλιέργειες.

Το έργο υλοποιήθηκε από τη σύμπραξη του Γεωργικού Πανεπιστήμιου MATE, της Ουγγρικής εταιρείας καλλιέργειας μανιταριών Bio-Fungi και του τμήματος μικροβιολογίας του πανεπιστημίου ELTE της Βουδαπέστης.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
CPhI Worldwide, 9-11 Νοεμβρίου 2021, Μιλάνο
Επόμενο άρθρο
Η SungEel Hitech ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης πράσινων μπαταριών στο Bátonyterenye της Ουγγαρίας

Διαβάστε ακόμη

Μενού