Οι ουγγρικές παραδόσεις γίνονται πνευματική & πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Οι ουγγρικές παραδόσεις γίνονται πνευματική & πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Οι ουγγρικές παραδόσεις του λαϊκού συγκροτήματος εγχόρδων και η εκτροφή αλόγων Lipizzan κατεγράφησαν στον Κατάλογο Πνευματικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) στη 17η σύνοδο του παγκόσμιου οργανισμού.

Ο Κατάλογος Πνευματικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί μια συλλογή συλλογικής γνώσης της ανθρωπότητας που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η Ουγγαρία έχει υποβάλει την παράδοση του ουγγρικού λαϊκού συγκροτήματος εγχόρδων ως ξεχωριστή υποψηφιότητα στην UNESCO, ενώ η εκτροφή αλόγων Lipizzan προτάθηκε από κοινού από οκτώ χώρες: Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Σλοβακία.

Hungarian music

Η Διεύθυνση Πνευματικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι ο σχηματισμός φολκλορικού συγκροτήματος εγχόρδων είχε εξελιχθεί με την πάροδο των αιώνων με βάση την πρακτική της μουσικής των εγχόρδων. Τα χωρικά συγκροτήματα εγχόρδων με βιολί, βιόλα και μπάσο αποτελούσαν βασικό στοιχείο των κοινωνικών και οικογενειακών περιστάσεων, των πάρτι χορού και τραγουδιού τις καθημερινές και τις αργίες. Σήμερα, χάρη στην εισαγωγή επίσημων μαθημάτων κατάρτισης, εκατοντάδες λαϊκοί μουσικοί έχουν κάνει την πρακτική και τη συνειδητή μετάδοση της μουσικής εγχόρδων τρόπο ζωής.

Σχετικά με την εκτροφή αλόγων Lipizzan , το ίδρυμα υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, η ράτσα αλόγων που εκτρέφονταν για καθήκοντα αυτοκρατορικής αυλής φυλάσσονταν στο αυτοκρατορικό αγρόκτημα καρφιών στο χωριό Lipica , στη σημερινή Σλοβενία .

Hungarian horse

Η Ουγγαρία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυλής Lipizzan , καθώς κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων το υπό εξαφάνιση είδος μεταφέρθηκε στο Mezőhegyes της Ουγγαρίας, από όπου η εκτροφή αλόγων Lipizzan εξαπλώθηκε. Σήμερα, η Αυστρία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία διαθέτουν φάρμες που εκτρέφουν άλογα Lipizzan .

Ο Ούγγρος Υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι «μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη ράτσα Lipizzan », η οποία, ως μια από τις παλαιότερες καλλιεργούμενες ράτσες αλόγων στον κόσμο, με τη σαγηνευτική της εμφάνιση, την εξυπνάδα, την προθυμία για εργασία, τις επιδόσεις της και αυτή τη φορά επίσης με η αναγνώριση της UNESCO, έχει δικαιώσει τη θέση της στην ιππική ζωή του 21ου αιώνα.

Μεταξύ των στοιχείων κληρονομιάς που περιλαμβάνονται επί του παρόντος στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Πνευματικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ουγγαρία, είναι το Busó -περπάτημα στο Mohács , το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της εποχής του Καρναβαλιού, το κέντημα Matyó και η παράδοση της μπλε ζωγραφικής.

Πηγή: Hungary Today

 

Προηγούμενο άρθρο
Ουγγαρία: Η μεγάλη δύναμη στη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Επόμενο άρθρο
Digitalis Reklam: Διαδραστικότητα παντού!

Διαβάστε ακόμη

Μενού