Δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την αρμόδια Ουγγρική επιτροπή κατασκευαστικών έργων και επενδύσεων η απόφαση για την κατασκευή μιας υπόγειας σήραγγας κάτω από τη Βουδαπέστη για τη σύνδεση των σιδηροδρομικών σταθμών Nyugati και Kelenföldi.

Ο στόχος της κατασκευής της σήραγγας είναι να διευκολύνει το ταξίδι εκείνων που φτάνουν από τα περίχωρα της Βουδαπέστης και άλλων σημείων της χώρας, επιτρέποντάς τους να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η επιτροπή θεωρεί πως για να αναπτυχθούν οι σιδηρόδρομοι και για να γίνουν περισσότερο δημοφιλείς στους πολίτες, θα πρέπει να ανακαινιστούν και να διευρυνθούν οι διασυνδέσεις τους.

Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δεν είναι καινούργιο επειδή έχει ήδη εξεταστεί ένα αντίστοιχο έργο αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει στη σύνδεση των σιδηροδρομικών σταθμών Nyugati και Déli.

Εάν κατασκευαστεί η σήραγγα, η επιτροπή εκφράζει ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 70%, και οι μετακινούμενοι θα επιλέγουν τους σιδηροδρόμους αντί για άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό απαιτεί περισσότερα τρένα, σύγχρονους σταθμούς και άλλες εξελίξεις στο ουγγρικό σιδηροδρομικό σύστημα.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
100 χρόνια καινοτομίας στην ιατροφαρμακευτική τεχνολογία
Επόμενο άρθρο
MAX 2020 – Η πρώτη διαδικτυακή εμπορική έκθεση της Ουγγαρίας για την αυτοκινητοβιομηχανία

Διαβάστε ακόμη

Μενού