Η Vodafone και η Bosch εγκαινιάζουν το 5G Automotive Project στη Βουδαπέστη

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Η Vodafone και η Bosch εγκαινιάζουν το 5G Automotive Project στη Βουδαπέστη

Η Vodafone και η Bosch Ουγγαρίας έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιστημονική ομάδα για δοκιμές αυτοκινήτων με βάση το 5G στη Βουδαπέστη, όπως ανακοίνωσε η Vodafone σε δελτίο τύπου. Το έργο, που ξεκινά τον Οκτώβριο, θα δοκιμάσει το δίκτυο 5G στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και της ανάπτυξης οχημάτων. Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο καινοτομίας της Bosch Ουγγαρίας, ενώ το 5G δίκτυο θα παρέχει η Vodafone. To project θα διαρκέσει οκτώ μήνες και θα δοκιμάσει τις δυνατότητες σε μια ποικιλία οδοστρωμάτων και καταστάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 5G, το πιο προηγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που είναι διαθέσιμο σήμερα, θα μπορούσε να ανοίξει νέους ορίζοντες στην αυτοκινητοβιομηχανία, ικανό να υποστηρίξει την ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ οχημάτων και αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων. Το 5G εισήχθη για πρώτη φορά ως εμπορικό δίκτυο στην Ουγγαρία από τη Vodafone και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από έργα δοκιμών αυτοκινήτων. Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας με την Bosch στην Ουγγαρία θα οδηγήσουν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις του τρόπου διεξαγωγής των δοκιμών σε αυτοκίνητα.

Το Bosch Automotive Technology Development Center εγκαινιάστηκε πριν από ένα χρόνο μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κατασκευής. Η επένδυση της γερμανικής εταιρείας ύψους 181 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει τον ρόλο της Ουγγαρίας στη διεθνή καινοτομία και τη βιομηχανική συνεργασία, καθώς και στην παγκόσμια ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης 90.000 τετραγωνικών μέτρων στη Βουδαπέστη θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των λύσεων ηλεκτροκίνησης και αυτοματοποιημένης οδήγησης της Bosch. Παράλληλα, η Bosch ανακοίνωσε και μια πρόσφατη επένδυση αξίας 46,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας της στο Miskolc (βόρεια Ουγγαρία), ως μέρος της επιχείρησης ηλεκτροκίνησης.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
Ούγγρος μαθητής κερδίζει το EU Science Prize
Επόμενο άρθρο
Muszer Automatika: Ουγγρικές λύσεις σηματοδότησης για σιδηρόδρομους

Διαβάστε ακόμη

Μενού