Η εικοστή Διεθνής Έκθεση InnoTrans, που θα πραγματοποιηθεί φέτος 24 με 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, παραμένει ένα σημαντικό γεγονός στον κλάδο των μεταφορών. Αν και παραδοσιακά επικεντρώνεται στα τρένα και τις λύσεις σιδηροδρόμων, η φετινή έκθεση θα περιλαμβάνει μια ειδική ενότητα αφιερωμένη σε λεωφορεία και πούλμαν, με το όνομα Bus Display, που θα προσφέρει δοκιμαστικές διαδρομές. Στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin που φιλοξένησε πρόσφατα το BUS2BUS 2024 τον Απρίλιο, η InnoTrans θα καλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στις δημόσιες συγκοινωνίες σε περίπου 40.000 τετραγωνικά μέτρα. Τα εκθέματα θα περιλαμβάνουν οχήματα, συστήματα κίνησης, σχέδια θέσεων επιβατών, κλιματισμό εξοικονόμησης ενέργειας και συστήματα διαχείρισης στόλου.

Σύμφωνα με το magyarbusz.info, οι συμμετέχοντες κατασκευαστές λεωφορείων θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τους καινοτομίες. Μεταξύ αυτών, η κινεζική BYD θα κάνει το ντεμπούτο της με τρία οχήματα, ενώ η ουγγρική Ikarus θα παρουσιάσει δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού λεωφορείου 120E, της μεγαλύτερης παραλλαγής του μοντέλου 80E. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το σύστημα παντογράφου της Siemens, βελτιστοποιημένο για γρήγορη φόρτιση, με το όνομα e-Line.

Ο κ. Roland Fehér, Διευθύνων Σύμβουλος της Ikarus, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή τους στην InnoTrans ως το κατάλληλο μέσο για την προβολή των τεχνικών προόδων της Ikarus αλλά και τη διερεύνηση νέων συνεργασιών. Άλλες εξέχουσες συμμετοχές στην έκθεση αποτελούν οι  Arthur Bus, Ebusco, NesoBus και K-Bus (Kutsenits), που ειδικεύονται στις μετατροπές minibus. Τα προϊόντα της Daimler Buses θα εκτεθούν μαζί με το ειδικό ηλεκτρικό λεωφορείο της DB Regio AG, ShowBus, που διαθέτει άνετο χώρο υποδοχής και θέσεις εργασίας γραφείων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αυτά τα οχήματα σε ένα υπαίθριο γήπεδο 500 μέτρων.

Σύμφωνα με τις εξελισσόμενες ανάγκες η έκθεση θα δώσει έμφαση στην ηλεκτρική πρόωση και την πρόωση υδρογόνου. Κατασκευαστές εξοπλισμού φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία, όπως τα Mont-Ele και SBRS, καθώς και προμηθευτές της βιομηχανίας όπως η Ventura Systems, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Η έκθεση θα προσελκύσει επίσης παρόχους υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών μεταφορών όπως η China Railway, η Etihad Rail και η Deutsche Bahn, μαζί με περιφερειακούς και διεθνείς φορείς.

Η Ikarus είναι μια από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες ουγγρικές μάρκες. Η ιστορία του εργοστασίου χρονολογείται από τα τέλη του 1800, και έγινε πλέον αναγνωρίσιμη στις δυτικές αγορές τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 1980, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού συστήματος, η εταιρεία πέρασε περιόδους αναδιοργάνωσης και κρίσης. Αναδιοργανώθηκε τελευταία φορά το 2018. Τα θρυλικά μοντέλα της Ikarus ήταν το 55/66 που κέρδισε πολλά βραβεία σχεδίασης  όταν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, ενώ τα μοντέλα της σειράς 200, παράχθηκαν σε τεράστιες ποσότητες και παραδόθηκαν σχεδόν σε κάθε ήπειρο με διάφορες προδιαγραφές.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
Ξεκινά το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής Πράσινου Υδρογόνου στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
PROFIKOMP: Καινοτόμες Λύσεις Επεξεργασίας Οργανικών Αποβλήτων

Διαβάστε ακόμη

Μενού