Η Ουγγρική εταιρεία Agrosprint γίνεται ο μεγαλύτερος επεξεργαστής γλυκού καλαμποκιού στην Ευρώπη

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Η Ουγγρική εταιρεία Agrosprint γίνεται ο μεγαλύτερος επεξεργαστής γλυκού καλαμποκιού στην Ευρώπη

Η Ουγγρική Agrosprint, εταιρεία επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών, με την επένδυση που θα πραγματοποιήσει στις περιοχές Nyírlugos-Cserhágó και Karcag μέχρι το τέλος του 2023, θα αυξήσει την ικανότητα επεξεργασίας κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών της εταιρείας ενώ θα αναπτύξει την τεχνολογία και τις εργοστασιακές υποδομές δημιουργώντας το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεταποίησης γλυκού καλαμποκιού με γρήγορη ψύξη στην Ευρώπη. Με συνολική επένδυση σχεδόν 42 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία θα δημιουργήσει 110 νέες θέσεις εργασίας διατηρώντας 221 υπαλλήλους.

Η οικογενειακή επιχείρηση Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékforgalmazó Zrt. (Agrosprint Agricultural and Industrial Product Distribution Ltd.) είναι μια πολύχρονη εξαγωγική επιχείρηση. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία κατεργασίας λαχανικών και φρούτων της Ουγγαρίας, καθώς επεξεργάζεται περισσότερα από 30 είδη λαχανικών και φρούτων. Προκειμένου να εξασφαλίσει την πρώτη ύλη, η εταιρεία ασχολείται επίσης με την παραγωγή και καλλιέργεια της δικής της πρώτης ύλης.

Έχει εμπορικές σχέσεις με 35 χώρες, ενώ ο αριθμός των οποίων συνεχίζει να αυξάνεται και επεκτείνεται και πέρα ​​από την Ευρώπη. Το 70% των προϊόντων τους εξυπηρετούν εξαγωγές και χάρη στην επένδυση θα μπορέσουν να τις επεκτείνουν επιπλέον 50% και να εισέλθουν σε νέες διεθνείς αγορές.

Το αποτέλεσμα των νέων επενδύσεων θα κάνει την Agrosprint να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατεργασίας κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών στην Ουγγαρία και θα γίνει επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία κατεργασίας γλυκού καλαμποκιού ταχείας κατάψυξης στην Ευρώπη. Η επεξεργασία πρώτων υλών της εταιρείας θα αυξηθεί από τους 90.000 τόνους σε 150.000 τόνους τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εκτός από το υπάρχων εργοστάσιο επεξεργασίας, το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών στο Karcag θα υλοποιηθεί σε έκταση περίπου 8 στρεμμάτων στο πλαίσιο μιας επένδυσης Greenfield από την Agrosprint Zrt. Στη νέα μονάδα, η αυτοματοποιημένη επεξεργασία θα λειτουργεί σε περισσότερα από 9.500 τετραγωνικά μέτρα, με τα οποία θα συνδεθεί μια αποθήκη κατάψυξης χωρητικότητας 6.000 τετραγωνικών μέτρων στους -20 ° C. Θα κατασκευαστεί επίσης μια μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων σε 1,5 εκτάριο για την επεξεργασία των λυμάτων που παράγονται κατά την επεξεργασία.

Πηγή: HIPA

 

Προηγούμενο άρθρο
Arab Health Expo 2021, live στις 21-24 Ιουνίου 2021, στο Dubai World Trade Center
Επόμενο άρθρο
Planet Budapest: Sustainability Expo and Summit από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάστε ακόμη

Μενού