Η Ουγγαρία πρωτοστατεί με τη μεγαλύτερη αύξηση σε ηλεκτρικά οχήματα

 1. Αρχική
 2. Ενέργεια
 3. Η Ουγγαρία πρωτοστατεί με τη μεγαλύτερη αύξηση σε ηλεκτρικά οχήματα

Η νέα παγκόσμια έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC) επιβεβαιώνει ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες  είναι υπαίτιες για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ενώ ο κίνδυνος μεγαλύτερης υπερθέρμανσης του πλανήτη βρίσκεται στο προσκήνιο όλων κρατών. Με περισσότερα από 290 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη, η έρευνα από την Uswitch.com, μια εταιρεία με υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης, ανακάλυψε ποιες χώρες της ΕΕ πρωτοστατούν και παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε οχήματα εναλλακτικών καυσίμων.Η έκθεση αναφέρει ότι η Ουγγαρία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε ηλεκτρικά οχημάτα, καθώς και τη μεγαλύτερη αύξηση στα πιο δημοφιλή εναλλακτικά καύσιμα αυτοκινήτων.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Κύπρος σημείωσε ετήσια αύξηση 167% στα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων (783 έναντι 0), με το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία να έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση με τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Ο ρυθμός εναλλακτικών καυσίμων του Λουξεμβούργου αυξήθηκε κατά μέσο όρο 106% σε ετήσια βάση (8.957 σε σύγκριση με 0) σε δέκα χρόνια και ο δείκτης της Ιρλανδίας αυξήθηκε κατά 105% (20.937 έναντι 0) κατά μέσο όρο ετησίως.

 Βασικά σημεία της έκθεσης
 • Η Ουγγαρία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ηλεκτρικά οχήματα, με 35 περισσότερα στο δρόμο και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 100%
 • Πρωτοπόρος στα εναλλακτικά καύσιμα είναι η Κύπρος, η οποία έχει σημειώσει ετήσια αύξηση 167% σε οχήματα εναλλακτικών καυσίμων τα τελευταία 10 χρόνια
 • Το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση με 106% και 105% μέση ετήσια αύξηση σε οχήματα εναλλακτικών καυσίμων αντίστοιχα.
 • Η Ευρώπη έχει οκτώ φορές περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σύγκριση με το 2015.

Ο κ. Will Owen, ενεργειακός εμπειρογνώμονας στο Uswitch.com σχολιάζει: «Με την Κύπρο και το Λουξεμβούργο να πρωτοστατούν στην αγορά οχημάτων ηλεκτρικών και εναλλακτικών καυσίμων σε ολόκληρη την ΕΕ, φαίνεται ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση για την επικράτηση των πιο φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Παρακάτω ο κ. Owen  δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αγορά ενός αυτοκινήτου εναλλακτικών καυσίμων:

 1. Τύπος οχήματος: Στην πόλη η οδήγηση είναι πιο αργή, οπότε ένα μικρό υβριδικό μοντέλο είναι πιο κατάλληλο για μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου.
 2. Κόστος συντήρησης: Υπάρχουν διαφορετικά εναλλακτικά καύσιμα με διαφορετικές τιμές. Ενώ είναι πιθανό να είναι φθηνότερα από τη βενζίνη ή το ντίζελ, θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι πιθανές φθορές, όπως για παράδειγμα, μια αντικατάσταση μπαταρίας.
 3. Απόσταση ταξιδιού: Εξετάστε πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν στην περιοχή που θα ταξιδέψετε και μπορούν να τροφοδοτήσουν το όχημα εναλλακτικών καυσίμων που έχετε διαλέξει.
 4. Χρόνος φόρτισης: Προσδιορίστε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να φορτίσετε ή να τροφοδοτήσετε το αυτοκίνητο. Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, αλλάζει και ο χρόνος φόρτισης.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
H Philip Morris εγκαινιάζει κέντρο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
PROTAN: Εξειδίκευση στην τεχνολογία PVC μεμβρανών

Διαβάστε ακόμη

Μενού