Η Ουγγρική εταιρεία ΗelloParks σχεδιάζει το πρώτο της βιομηχανικό και εφοδιαστικό κέντρο στην περιοχή Fót που βρίσκεται κοντά στη Βουδαπέστη. Η «πράσινη» επένδυση, συνολικής έκτασης 76 εκταρίων, θα περιλαμβάνει ενεργειακά αυτόνομα κτίρια που πληρούν το πρότυπο αειφορίας BREEAM. Η πρώτη εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Μέρος του Futureal Group, ενός κορυφαίου ομίλου ανάπτυξης ακινήτων και επενδύσεων στην Ευρώπη,  η HelloParks χτίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα και logistics στοχεύει να αποκτήσει μια σημαντική θέση στον τομέα της βιομηχανικής ανάπτυξης, με πρώτο της βήμα στην Ουγγαρία και μετά σε ολόκληρη την αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η HelloParks σχεδιάζει το βιομηχανικό κέντρο στην περιοχή Fót, μια ιδανική τοποθεσία για εταιρείες παραγωγής και logistics, δίπλα στη Βουδαπέστη. Η HelloParks προσφέρει τις εμπορικές βιομηχανικές εκτάσεις  του πάρκου, μαζί με βοηθητικά προγράμματα και οδικές συνδέσεις, διαθέσιμες από 1,5 εκτάριο ανά εταιρεία.

Στην πρώτη φάση του έργου ανάπτυξης της HelloParks Fót, θα παραδώσει ένα κτίριο αποθήκης 45.000 τ.μ. μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2021. Συνολικά θα δημιουργηθούν  330.000 τ.μ. αποθήκης και βιομηχανικού χώρου. Η HelloParks Fót στοχεύει σε εταιρείες- παρόχους υπηρεσιών logistics, κατασκευαστές ελαφράς βιομηχανίας, εταιρείες συναρμολόγησης καθώς και άλλες εταιρείες με ειδικές απαιτήσεις. Αρχικά η ελάχιστη έκταση εκμίσθωσης για το πρώτο κτίριο θα είναι 3.200 τ.μ., ενώ τα ενοικιαζόμενα ακίνητα θα προσφέρονται από 1.000 τ.μ. στην επόμενη φάση, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μικρότερων ενοικιαστών. Η τρέχουσα επενδυτική αξία του έργου είναι κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Όλες οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό και θα πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου αειφορίας BREEAM μέσω έξυπνων λύσεων που εξασφαλίζουν ενεργειακή απόδοση και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία. Παράλληλα, στο πάρκο θα είναι διαθέσιμες πολλές υπηρεσίες αναψυχής για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των εταιρειών.

«Η απόκτηση και η ανάπτυξη του χώρου που θα φιλοξενήσει το κέντρο της HelloParks Fót είναι το πρώτο βήμα για τη HelloParks να γίνει καθοριστικός παίκτης στη δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανική και logistics αγορά. Στην Ουγγαρία, θέλουμε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία μας με συνεργασίες  και δημιουργία clusters με τη Βουδαπέστη και άλλες μεγάλες ουγγρικές πόλεις που θα  λειτουργούν ως κόμβοι εφοδιαστικής  αλυσίδας για την υπόλοιπη αγορά. Σχεδιάζουμε επίσης σοβαρές δραστηριότητες στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, βασιζόμενοι στην υπάρχουσα παρουσία του Futureal Group σε ξένες αγορές », δήλωσε ο Rudolf Nemes, Διευθύνων Σύμβουλος της HelloParks. «Αντιμετωπίζουμε ήδη έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους μισθωτές, με δεδομένη την υψηλή ζήτηση στην αγορά και την έλλειψη προσφοράς, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε την πρώτη εγκατάσταση στο Fót».

Η HelloParks μπορεί να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία της Futureal Group στην ανάπτυξη ακινήτων, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ακινήτων και επενδύσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αποτελώντας έναν από τους 10 μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στην Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο του Futureal Group έχει περισσότερα από 180 έργα ακινήτων με συνολική αξία άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και έκταση 3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Poliloop, η Ουγγρική εταιρεία που θα απαλλάξει τη Γη από το πλαστικό μίας χρήσης με κοκτέιλ βακτηρίων
Επόμενο άρθρο
ZalaZONE: Η Ουγγαρία μας “οδηγεί” στο μέλλον της Αυτοκίνησης και των Έξυπνων πόλεων

Διαβάστε ακόμη

Μενού