Εγκαινιάστηκε το Ουγγρικό εργοστάσιο ανταλλακτικών ελικοπτέρων Airbus Helicopter

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Εγκαινιάστηκε το Ουγγρικό εργοστάσιο ανταλλακτικών ελικοπτέρων Airbus Helicopter

Η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροσκαφών Airbus Helicopter εγκαινίασε στις 28 Ιουλίου 2022 το Ουγγρικό εργοστάσιο ανταλλακτικών ελικοπτέρων Airbus, επενδυτικής αξίας  5,4 εκατ. Ευρώ,  στη πόλη Gyula στη νοτιοανατολική Ουγγαρία.

Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020. Το εργοστάσιο 13.000τμ θα κατασκευάσει μεταλλικά στοιχειώδη μέρη υψηλής ακρίβειας για τα δυναμικά συστήματα των ελικοπτέρων. Το εργοστάσιο Gyula θα χρησιμεύσει ως το μοναδικό σημείο προμήθειας τέτοιων ανταλλακτικών για ολόκληρη την οικογένεια της Airbus.

Στα εγκαίνια, ο κ. Laszlo Palkovics, Ούγγρος υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, χαρακτήρισε την απόκτηση άδειας του Ουγγρικού εργοστασίου από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) «ιστορική στιγμή», καθώς δεν έχουν πολλές χώρες τη συγκεκριμένη άδεια. Το εργοστάσιο θα επιτρέψει στην πόλη Gyula να αποκτήσει ξανά μια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, καθώς η Airbus Helicopters είναι η πρώτη εταιρεία που θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνουν πραγματικότητα οι στρατιωτικές βιομηχανικές ιδέες στην Ουγγαρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Ούγγρος υφυπουργός Άμυνας κ. Gaspar Maroth που δήλωσε ότι «Από σήμερα δεν θα μπορούν να υπάρχουν ελικόπτερα Airbus χωρίς την υποστήριξη του εργοστασίου στη Gyula». Σημείωσε ότι η Airbus είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, ενώ το μερίδιο του κράτους κατά 30% στην Airbus Helicopters Hungary σημαίνει ότι υπάρχει ενεργή συμμετοχή και ενδιαφέρον για την επιτυχία της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Helicopters Hungary, κ. Andreas Stoeckle, σημείωσε ότι η συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου υπογράφηκε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ η κοινοπραξία μεταξύ της Airbus και του κράτους της Ουγγαρίας ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, και η άδεια του EASA εκδόθηκε μέσα στον Ιούλιο του 2022. Αν και δεν είναι όλα έτοιμα, η παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει, σηματοδοτώντας την πιο σημαντική μέρα στη ζωή του εργοστασίου.

Πηγή: The Budapest Times

Προηγούμενο άρθρο
Ουγγαρία: το 37% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ηλιακή ενέργεια
Επόμενο άρθρο
Η κινεζική NIO θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στη Βουδαπέστη

Διαβάστε ακόμη

Μενού