Δύο ουγγρικές εταιρείες βοηθούν στην παραγωγή ενός δραστικού συστατικού για τη θεραπεία του COVID-19

  1. Αρχική
  2. Anti-COVID19
  3. Δύο ουγγρικές εταιρείες βοηθούν στην παραγωγή ενός δραστικού συστατικού για τη θεραπεία του COVID-19

Η RotaChrom Technologies, η Ουγγρική developer της πρώτης τεχνολογικής πλατφόρμας Centrifugal Partition Chromatography (CPC) στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας με την Cyclolab Cyclodextrin Research and Development Laboratory, μια εταιρεία έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής κυκλοδεξτρίνης. Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Cyclolab και RotaChrom στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής και πιο οικονομικής διαδικασίας για τον καθαρισμό του Remdesivir, μια ευρέως διαδεδομένη επιλογή θεραπείας για το COVID-19.

Το Remdesivir, ένας αναστολέας της εξαρτώμενης από το RNA του ιού, της RNA πολυμεράσης, είναι ένας αντι-ιικός παράγοντας άμεσης δράσης που έχει εγκριθεί από το FDA σαν θεραπεία για ασθενείς COVID-19 με σοβαρές επιπλοκές. Αρχικά είχε αναπτυχθεί για τη θεραπεία του ιού Έμπολα, αλλά πραγματοποιήθηκε παράλληλη έρευνα και για την αποτελεσματικότητά του ως θεραπεία για το COVID-19. Μόλις αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα, ο παράγοντας Remdesivir εγκρίθηκε και χρησιμοποιείται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα σκευάσματα του Remdesivir περιέχουν  3% του δραστικού συστατικού και 97% του παραγώγου κυκλοδεξτρίνης που χρησιμοποιείται ως έκδοχο.

Η συνεργασία των Cyclolab και RotaChrom θα συνδυάσει την επεκτάσιμη τεχνολογία CPC της RotaChrom με τις γνώσεις και την εμπειρία της Cyclolab για τις κυκλοδεξτρίνες. Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτήν τη συνεργασία περιλαμβάνει το πιλοτικό φυγοκεντρικό χρωματογραφικό RotaChrom, γνωστό ως rCPC, που χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μεθοδολογία χρωματογραφίας όπου ο διαχωρισμός πραγματοποιείται μεταξύ δύο υγρών φάσεων, προσφέροντας αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο καθαρή ένωση με χαμηλότερο κόστος λόγω της αυξημένης αποτελεσματικότητας και της χρήσης αυτοματισμού.

«Ενώ ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία τη διανομή εμβολίων COVID-19, πολλοί άνθρωποι είναι ήδη μολυσμένοι και νοσούν », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της RotaChrom László Madarász. «Με την αύξηση παραγωγής ενός αποδεδειγμένου φαρμάκου που έχει την ικανότητα να θεραπεύει αυτούς που είναι ήδη άρρωστοι, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών. Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε μια λύση συνδυάζοντας τις τεχνολογίες της εταιρείας μας με την Cyclolab κι γι ‘αυτό δημιουργήσουμε αυτήν την απαραίτητη στρατηγική συνεργασία. ”

Η Cyclolab είναι μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή, το σχεδιασμό και τη σύνθεση των κυκλοδεξτρινών. Σε αυτή τη συνεργασία, η Cyclolab θα προσφέρει την σχετική με την κυκλοδεξτρίνη αναλυτική χημεία και εμπειρογνωμοσύνη που πηγάζει από τη δεκαετία του 1970. Με τη συνεργασία που ξεκίνησαν στις αρχές του 2021, οι Cyclolab και RotaChrom στοχεύουν να διερευνήσουν τις πιθανές συνέργειες των τεχνολογιών των δύο εταιρειών και να αξιολογήσουν πώς θα μπορούσε να ανακαλυφθεί μια πιο οικονομική εναλλακτική λύση καθαρισμού.

«Η Cyclolab είναι πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης στην επιστήμη της κυκλοδεξτρίνης, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη RotaChrom, μια μοναδική εταιρεία με προηγμένες δυνατότητες χρωματογραφίας», δήλωσε ο Tamás Sohajda, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyclolab. «Αυτή η στρατηγική συνεργασία είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία νέων ανακαλύψεων που θα οδηγήσουν σε σημαντική προστιθέμενη αξία φαρμακευτικών θεραπειών. Ενώ υπάρχουν λίγα δημοσιευμένα παραδείγματα για το πάντρεμα αυτών των δύο τεχνικών, κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να το φέρει στο βιομηχανικό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας και ποια μπορεί να είναι η καλύτερη λύση από αυτήν που απαιτείται σε εκατομμύρια δόσεις; Αν μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη και ένα μικρό αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα της θεραπείας, θα το θεωρήσουμε τεράστια επιτυχία και αρχή μιας νέας εποχής στην προπαρασκευαστική χρωματογραφία. ”

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Ανακύκλωση: 100 νέα σημεία συλλογής φιλμ Θερμοκηπίων θα δημιουργηθούν στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Η ζωή μας μετά τον COVID-19

Διαβάστε ακόμη

Μενού