Το Ίδρυμα Blue Planet Climate Protection και το Design Terminal ανακοίνωσαν την έναρξη ενός νέου διεθνούς διαγωνισμού ιδεών με τίτλο “Aquathon: Βρείτε μια λύση για να εξοικονομήσετε νερό” αναφέρουν οι διοργανωτές στην Ουγγρική εφημερίδα Budapest Business Journal.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε startups, φοιτητές και νέους επαγγελματίες που προτείνουν λύσεις για μια ευρέως διαδεδομένη και υπεύθυνη χρήση του νερού, που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε διεθνές επίπεδο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου hackathon θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυση του προβλήματος της σπατάλης των καθημερινών υπολειπόμενων φαγητών.

Σπουδές και μελέτες πάνω στη διαχείριση του νερού δεν αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή των διαγωνιζομένων.

Όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ιδέες τους με τη βοήθεια συμβούλων ενώ στο τέλος του διαγωνισμού θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από Ούγγρους και διεθνείς επαγγελματίες.

Η εκδήλωση εξοικειώνει τους συμμετέχοντες σε μια εξαιρετικά έντονη, γρήγορη αναπτυξιακή διαδικασία και θα περιλαμβάνει επίσης θεματικά εργαστήρια και one-to-one συνεδρίες καθοδήγησης. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την προσπάθεια υλοποίησης της καινοτόμου ιδέας τους ενώ θα λάβουν και πολύτιμα έπαθλα.

Η εγγραφή για τον Aquathon είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Μαρτίου στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης. Ο στόχος του hackathon είναι η μελλοντική εφαρμογή των επιλεγμένων καινοτόμων λύσεων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 26 & 27 Μαρτίου 2020.

Η διοργάνωση υποστηρίζει ότι μέχρι τα μέσα του αιώνα μας περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της λειψυδρίας, λόγω της αυξανόμενης αστικοποίηση που θα δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για αξιόπιστη και ασφαλή παροχή νερού.

Πηγή: BudapestBusinessJournal

Προηγούμενο άρθρο
Drone-αεροσκάφος που τροφοδοτείται με υδρογόνο κατασκευάζεται στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Γνωρίστε τις Ουγγρικές καινοτόμες λύσεις Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων

Διαβάστε ακόμη

Μενού