Εκτός από το υπάρχον εργοστάσιο στο Pécel, ο Όμιλος Mektec δημιουργεί κι ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μηχατρονικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της επένδυσης των 20.5 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργηθεί νέα αίθουσα 11.000 τετραγωνικών μέτρων, αυξάνοντας έτσι την περιοχή παραγωγής κατά περισσότερο από 60%.

Η παραγωγή εξαρτημάτων σειράς κυρίως για μονάδες σύνδεσης μπαταριών υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Pécel τα προσεχή έτη.

Ο Όμιλος MekTek ανήκει στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Προϊόντων και Μηχατρονικής της Γιαπωνέζικης NOK Corporation, και δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής ευέλικτων κυκλωμάτων και εξαρτημάτων ακριβείας, κυρίως για την αυτοκινητοβιομηχανία και την έξυπνη βιομηχανία (έξυπνα τηλέφωνα, έξυπνα συσκευές).

Στην Ουγγαρία, η Enmech είναι παρούσα στην πόλη Pécel για περισσότερα από είκοσι χρόνια, κατασκευάζοντας ηλεκτρονικά μέρη για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ως αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης η εταιρεία έχει επί του παρόντος περισσότερους από 350 εργαζομένους και οι πωλήσεις της το 2017 ξεπέρασαν τα 12 δις HUF. Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα, κατέστησε απαραίτητη την επέκταση της μονάδας προσθέτοντας μια νέα αίθουσα.

 

Πηγή: hipa.hu

Προηγούμενο άρθρο
Audi: Ηλιακά πάνελ 160.000 τ.μ. στη μονάδα παραγωγής του Gyor στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανοίγουν Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεχνολογίας στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού