WiFi, εφαρμογές για άτομα με προβλήματα όρασης, φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του νέου έξυπνου πάρκου που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στο πάρκο της Βουδαπέστης.

Λεπτομερή σχεδιαγράμματα του προγράμματος Smart Liget αποκαλύφθηκαν στο eMobility Forum 2018. Οι επισκέπτες του Συνεδρίου αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να εξοικειωθούν με το όραμα της «έξυπνης πόλης» στη Βουδαπέστης.

Το έξυπνο πάρκο σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρον, αφού υπόσχεται μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για την άνετη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Καταρχάς, οι κατασκευαστές υπόσχονται ένα δίκτυο WiFi που θα καλύψει ολόκληρο το πάρκο. Το έξυπνο σύστημα θα εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς: ένα από τα οποία θα ήταν η υποστήριξη των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, το σύστημα θα προωθήσει την προσβασιμότητα.

Οι εφαρμογές smartphone θα εισαχθούν επίσης για να βοηθήσουν τους τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης.

Το νέο πάρκο θα προσφέρει υπηρεσίες διάφορων ειδών: αθλητικές, πολιτιστικές, μεταφοράς και αναψυχής. Σύμφωνα με τα σχέδια, όλες αυτές οι υπηρεσίες θα είναι προσβάσιμες μέσω μιας εφαρμογής και, φυσικά, μέσω του ιστοχώρου του πάρκου. Αυτές οι υπηρεσίες υπόσχονται επίσης να είναι γρήγορες, άνετες, και ιδιαίτερα προσαρμοσμένες.

Οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αγοράσουν εισιτήρια μέσω της εφαρμογής για όλες τις εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν στο πάρκο (π.χ. ζωολογικός κήπος ή τσίρκο), και, θεωρητικά, θα υπάρξουν όλα τα είδη εκπτώσεων επίσης.

Νέα υπόγεια γκαράζ χώρων στάθμευσης θα χτιστούν, τα οποία θα περιλάβουν ηλεκτρικούς φορτιστές αυτοκινήτων.

Οι ποδηλάτες θα ενθουσιαστούν με το νέο έργο πάρα πολύ, καθώς  θα περιλαμβάνει διάφορες ποδηλατικές.

Θεωρητικά, τα μέλη θα μπορούν να νοικιάζουν αποθηκευτικούς χώρους, αποδυτήρια και ντουζιέρες μέσα στο πάρκο.

Η νέα εφαρμογή θα είναι επίσης συμβατή με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Waze, καθιστώντας τη ζωή των οδηγών πολύ ευκολότερη, βοηθώντας τους να βρουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης εντός του πάρκου.

Πηγή

 

Προηγούμενο άρθρο
Στρατηγική συμφωνία με την Ελβετική REHAU Group στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Το μεγαλύτερο κέντρο startup της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ανοίγει στη Βουδαπέστη

Διαβάστε ακόμη

Μενού