Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στον κόσμο επιλέγει την Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στον κόσμο επιλέγει την Ουγγαρία
Η Giant Group από την Ταϊβάν πρόκειται να αναπτύξει τη δεύτερη ευρωπαϊκή μονάδα για κατασκευή ποδηλάτων και logistics στο Gyöngyös της Ουγγαρίας. Η επένδυση αξίας περίπου 48 εκ. ευρώ, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, θα καταλαμβάνει 228.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 λόγω της τεράστιας ευρωπαϊκής ζήτησης. Η δυναμική παραγωγής θα ξεκινήσει στα 300.000 ποδήλατα, αλλά ο στόχος είναι να φθάσουν το 1 εκ  ποδήλατα ετησίως, δημιουργώντας 591 νέες θέσεις εργασίας. Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί σε βασικά ευρωπαϊκά μοντέλα ποδηλάτων και E-Bike.

Με σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας, η Ταϊβανέζικη εταιρεία είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός ποδηλάτων του κόσμου. Παράγει πολυλειτουργικά ποδήλατα, ποδήλατα δρόμου, ποδήλατα βουνού και ηλεκτρικά ποδήλατα, καθώς και ποδήλατα για παιδιά και για τη νεολαία και αξεσουάρ ποδηλάτων (ενδύματα, ανταλλακτικά). Μεταξύ των εννέα γιγαντιαίων παραγωγικών μονάδων παγκοσμίως, το πρώτο και μέχρι τώρα ενιαίο ευρωπαϊκό εργοστάσιο εδρεύει στις Κάτω χώρες, παράγοντας 500.000 ποδήλατα ετησίως. Το νέο σύγχρονο ουγγρικό εργοστάσιο της εταιρείας πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τής δυναμικά αναπτυσσόμενης ευρωπαϊκής αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των ηλεκτρικών ποδηλάτων σύμφωνα με τις πρόσφατες τάσεις.

Μετά την ανακοίνωση στη Βουδαπέστη, ο θεμέλιος λίθος της νέας μονάδας θα γίνει στο Gyöngyös, δηλαδή στο χώρο της επένδυσης. Η έναρξη της παραγωγής υπολογίζεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, δηλαδή, σε περίπου ένα χρόνο.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Προηγούμενο άρθρο
Οι startups ανακαλύπτουν την αξία μετεγκατάστασης στη Βουδαπέστη
Επόμενο άρθρο
Εκδήλωση τιμής του Μεγάλου Ούγγρου κόμη István Széchenyi στο Φρούριο Καράμπαμπα

Διαβάστε ακόμη

Μενού