Νέο εργοστάσιο στο Μίσκολτς από την κατασκευαστική εταιρεία Spinto

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Νέο εργοστάσιο στο Μίσκολτς από την κατασκευαστική εταιρεία Spinto

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλο και περισσότεροι Ούγγροι επενδύουν στη χώρα. Ενώ το 2016, οι γερμανικές και αμερικανικές εταιρείες ήταν οι μεγαλύτεροι επενδυτές στην Ουγγαρία, οι Ούγγροι έχουν έρθει πλέον στη δεύτερη θέση, και κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους οι περισσότερες επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν από ουγγρικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó στο Μίσκολτς, στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Spinto.

Στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου, που κατασκευάστηκε με κόστος σχεδόν 6 δις φιορίνια (18.5 εκ ευρώ), ο Υπουργός Εξωτερικών και εμπορίου δήλωσε: «η σύγχρονη βιομηχανική επανάσταση σε σκηνοθεσία της αυτοκινητοβιομηχανίας υπαγορεύει το ρυθμό, ενώ η Ουγγαρία μπορεί να δηλώσει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά της Ουγγρικής οικονομίας».

«Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, οι ουγγρικές εταιρείες επένδυσαν 100 δις φιορίνια (308 εκ ευρώ) στη χώρα και δημιούργησαν 1500 νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα, 4.500.000 άνθρωποι έχουν θέσεις εργασίας, και το ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2010», είπε ο κ. Szijjártó.

Ο Υπουργός τόνισε το γεγονός ότι με την αξία παραγωγής των 8 τρις φιορινιών (24.62 δισ. ευρώ), η ουγγρική αυτοκινητοβιομηχανία έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ το προηγούμενο έτος, και η ορμή δεν έχει σταματήσει, διότι το ποσό αυτό έχει ήδη υπερβεί 4400 δις φιορίνια (EUR 13.55 δισ.) κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

 

Διαβάστε περισσότερα

Προηγούμενο άρθρο
Η Γιαπωνέζικη Bridgestone για την έναρξη επενδυτικού έργου στη Βόρεια Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Στρατηγική συμφωνία με την Ελβετική REHAU Group στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού