Η Continental ενισχύει περαιτέρω την ευρωπαϊκή παρουσία της στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Η Continental ενισχύει περαιτέρω την ευρωπαϊκή παρουσία της στην Ουγγαρία
Ο θεμέλιος λίθος του νέου εργοστασίου της Continental τέθηκε στο Ντέμπρετσεν

Η πλέον πρόσφατη μονάδα της Continental με έδρα τη Γερμανία θα καλύπτει μια έκταση 7.000 τμ, ως επέκταση του ομίλου της εταιρείας. Η Continental, ως κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής αυτοκινήτων, πραγματοποίησε μια επένδυση 100 εκ. ευρώ στην εγκατάσταση για να δημιουργήσει άλλες 450 θέσεις εργασίας, με σκοπό να εντατικοποιήσει τη φέρουσα ικανότητα των έξι εργοστασίων της στην Ουγγαρία.

Η Continental, η οποία παρέχει εργασία σε περισσότερους από 243.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κατέγραψε παγκόσμια έσοδα 44 δις ευρώ το περασμένο έτος. Σήμερα ο παραγωγός ελαστικών ταξινομείται μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών 5 Tier-1.

Η Continental άρχισε να οικοδομήσει την παρουσία της στην Ουγγαρία το 1991. Στη συνέχεια, η συνεχής επέκταση κατέστησε την ουγγρική παρουσία έναν από τους πλέον σημαντικούς ρόλους στον παγκόσμιο όμιλο. Αυτή τη στιγμή και τα πέντε τμήματα είναι στην Ουγγαρία, με έξι εργοστάσια παραγωγής σε επτά περιοχές συνολικά.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 8.000 άτομα, θεωρεί την Ουγγαρία ως στρατηγικό εταίρο, και φέρνει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τεχνολογικών και αναπτυξιακών διαδικασιών στη χώρα. Μετά την κοινή ανάπτυξη αξίας 6 δις φιορινιών  του ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft και του ContiTech Magyarország Kft στη Nyíregyháza, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018, μια απόφαση ελήφθη στο τέλος του ίδιου μήνα για να ανοίξει μια τεχνητής νοημοσύνης (AI) κέντρο της Βουδαπέστης για την τεχνολογία αυτο-οδήγησης.

Η νέα μονάδα παραγωγής στο Ντέμπρετσεν επιτρέπει την έδρα της κομητείας του Hajdú-Bihar County να ενταχθεί στην ομάδα ως η έβδομη ουγγρική πόλη, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για την παραγωγή τεχνολογίας αισθητήρων και συστημάτων κιβωτίων ταχυτήτων από το 2020, κυρίως για την Ευρωπαϊκή αγορά.

 

Πηγή: hipa.eu

Προηγούμενο άρθρο
Έρχεται η Διεθνής Έκθεση HUNGAROMED 2018
Επόμενο άρθρο
Η Ford επεκτείνει το Περιφερειακό Κέντρο Υπηρεσιών στη Βουδαπέστη

Διαβάστε ακόμη

Μενού