Η Ουγγαρία εγκαινίασε ένα Ταμείο σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη της διαχείρισης των υδάτων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας János Áder στην ομιλία του στην Παγκόσμια Εβδομάδα Νερού στη Στοκχόλμη.

Το Ταμείο πρόκειται να βοηθήσει στην εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών, ανέφερε ο Áder. Θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη των υποδομών μειώνοντας τον χρόνο εκτέλεσης και ενισχύοντας την απόδοση των επενδύσεων.

Σχολιάζοντας μια έκθεση του ΟΗΕ για το νερό, ο Áder υποστήριξε την απόφαση τους να τριπλασιάσουν την ετήσια χρηματοδότηση για την επένδυση νερού στα 200 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η κίνηση είναι απαραίτητη για να σταματήσει η επικείμενη κρίση του νερού, είπε.

Ο Áder σημείωσε ότι θα χρειαζόταν επίσης μια νέα προσέγγιση «για να ενσωματώσει την αξία του ύδατος σε πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, καθώς η πρόληψη είναι πολύ πιο σημαντική από τον έλεγχο των ζημιών».

Ο Πρόεδρος είπε ότι το νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τομέα της αγροτικής παραγωγής και ανακοίνωσε μια ουγγρική καινοτομία η οποία βελτιώνει την ισορροπία των υδάτων του εδάφους, μειώνοντας τις ζημιές στο βύθισμα και τη ρύπανση. Ανέφερε τις βιολογικές εγκαταστάσεις καθαρισμού νερού του Αϊντχόβεν που χτίστηκε μέσω ολλανδικής και ουγγρικής συνεργασίας.Οι επενδύσεις και οι λειτουργικές δαπάνες της είναι περίπου 25-30% μικρότερες από εκείνες ενός μέσου εργοστασίου, είπε.

Η Βουδαπέστη θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής για το νερό τον Οκτώβριο του 2019, σημείωσε. Η εκδήλωση αυτή θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της κρίσης του νερού και στη χρηματοδότηση των εξελίξεων διαχείρισης των υδάτων.

 

Πηγή: dailynewshungary.com

 

Προηγούμενο άρθρο
Μεγάλες δυνατότητες για startups στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Η Γιαπωνέζικη Bridgestone για την έναρξη επενδυτικού έργου στη Βόρεια Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού