Η γερμανική FAKT AG προχωρά σε γιγαντιαία επένδυση ύψους 1 δις στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Η γερμανική FAKT AG προχωρά σε γιγαντιαία επένδυση ύψους 1 δις στην Ουγγαρία
Η εταιρεία FAKT AG χτίζει ένα κέντρο παραγωγής, μεταποίησης και εφοδιαστικής κόστους 1 δις ευρώ σε μια περιοχή 330 εκταρίων που βρίσκεται στα περίχωρα του Χέγκεσαλόμ και της Μπεσένιε (βορειοδυτική Ουγγαρία), σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας.

Ο Υπουργός περιέγραψε την επένδυση ως μοναδική στην Κεντρική Ευρώπη, επικεντρωμένη σε ένα κέντρο παραγωγής, επεξεργασίας και εφοδιασμού κηπευτικών, ικανό να εξυπηρετήσει τις εμπορικές ανάγκες σε όλη την ήπειρο.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα ιχθυοτροφείο, θερμοκήπια, 50 εκτάρια ανοικτής κηπουρικής περιοχής, δοχεία ψύξης, αίθουσα συνεδρίων και ξενοδοχείο, καθώς και πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομους και διαμερίσματα που θα προστεθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Συνολικά η επένδυση θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της FAKT AG. Περιέγραψε το έργο ως τη μεγαλύτερη γεωργική επένδυση του είδους της τα τελευταία χρόνια στην Ουγγαρία, με την οποία η FAKT στοχεύει να μετατρέψει τα γεωργικά και τα τρόφιμα με σύγχρονο, βιώσιμο τρόπο, δημιουργώντας παράλληλα ένα βιώσιμο εργασιακό και κατοικήσιμο περιβάλλον γύρω από το κέντρο. Οι επενδυτές σκοπεύουν επίσης να συνεργαστούν για την κατάρτιση, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα στην περιοχή.

Η επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης ότι η τοποθεσία επιλέχθηκε λόγω της γεωγραφικής θέσης (στον άξονα Βουδαπέστη-Βιέννη-Μπρατισλάβα), προσφέροντας εξαιρετική υποδομή τόσο στις κατευθύνσεις Βορρά-Νότου όσο και Ανατολής-Δύσης.

Το 2018, η Ουγγαρία εισήγαγε φρέσκα φρούτα σε αξία 83,8 δις φιορινιών και φρέσκα λαχανικά αξίας 75,5 δις φιορινιών. Είπε ότι η επένδυση της FAKT μπορεί να αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προόδου, αναφέροντας ως παράδειγμα το ανεκμετάλλευτο δυναμικό για την παραγωγή τομάτας και αγγουριών τόσο για την εγχώρια όσο και για την εξαγωγική κατανάλωση.

 

Πηγή: bbj.hu

Προηγούμενο άρθρο
Η εταιρεία Flowserve ανοίγει Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βουδαπέστη
Επόμενο άρθρο
Η καινοτομία της Ουγγαρίας ταξιδεύει στις ΗΠΑ!

Διαβάστε ακόμη

Μενού