Η αλλαγή στην προσέγγιση βελτιώνει το ποσοστό είσπραξης φόρων της Ουγγαρίας

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Η αλλαγή στην προσέγγιση βελτιώνει το ποσοστό είσπραξης φόρων της Ουγγαρίας

Τα φορολογικά έσοδα στην Ουγγαρία αυξήθηκαν κατά 5% το 2017, δηλαδή κατά 609 δις φιορίνια, ανακοίνωσε η Εθνική Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση (NAV). Η αύξηση οφείλεται σε μια τάση της χαμηλότερης φοροδιαφυγής, είπε ο επικεφαλής της NAV, András Tállai.

Επίσης, σημείωσε ότι η αύξηση υπερέβη το ποσοστό της αύξησης του ΑΕΠ. Τα συνολικά φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 13.402 τρις φιορίνια το 2017. Η αύξηση σημειώθηκε παρά τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις ύψους 860 δις φιορίνια, σημείωσε ο Tállai.

Ο λόγος για την ανάπτυξη είναι ότι οι φορολογικοί συντελεστές έχουν μειωθεί και δεν αξίζει πλέον να παρακάμπτονται οι φόροι, ανέφερε ο επικεφαλής της NAV. Η Ουγγαρία έχει τον χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης εταιρειών και τον δεύτερο χαμηλότερο φόρο εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε. Η αλλαγή στην προσέγγιση και στην αντιμετώπιση και η παροχή περισσότερο πελατοκεντρικών υπηρεσιών και περισσότερης βοήθειας από το NAV προς τους φορολογούμενους, επίσης βελτίωσε το φορολογικό ηθικό.

Η NAV έχει μια νέα πολιτική συνεργασίας με τους πελάτες, σε αντίθεση με την επιβολή προστίμων ή την έκδοση παραγγελιών χρεωστικής συλλογής. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους λαμβάνουν ειδοποίηση. Σε συμμόρφωση με την ενημέρωση, οι φορολογούμενοι αποφεύγουν την καταβολή προστίμων ή πρόσθετων δαπανών.

Το περασμένο έτος, το NAV συνέλλεξε 50 δις φιορίνια μετά την έκδοση των εν λόγω ειδοποιήσεων. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται σε πελάτες με χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου φιορίνια στις φορολογικές αρχές.

 

Πηγή: bbj.hu

Προηγούμενο άρθρο
Το εργοστάσιο της Bosch, από τις πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές κατασκευαστικές μονάδες
Επόμενο άρθρο
Η Coca Cola ξεκινά την παραγωγή του βιταμινούχου νερού Glaceau smartwater

Διαβάστε ακόμη

Μενού