Εννέα διεθνή βραβεία για το Ουγγρικό Οινοποιείο Βάργκα

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Εννέα διεθνή βραβεία για το Ουγγρικό Οινοποιείο Βάργκα
Το Οινοποιείο Βάργκα της Ουγγαρίας κέρδισε συνολικά εννέα χρυσά βραβεία στον διαγωνισμό Vinalies Internationales που διοργανώθηκε στο Παρίσι και στον Wine Trophy που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Στο Παρίσι κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια για τα κρασιά της Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc, Royal Egri Hárslevelű και Aranymetszés Debrői Hárslevelű. Συνολικά εννέα χρυσά βραβεία κέρδισαν συνολικά τα οινοποιεία της Ουγγαρίας.

Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, το Οινοποιείο Βάργκα κέρδισε και τα συνολικά έξι χρυσά βραβεία. Εκτός από τα τρία κρασιά που βραβεύτηκαν στο Παρίσι, βραβεία κέρδισαν και τα Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát, Aranymetszés Friss Badacsonyi Olaszrizling και Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling.

«Τα τελευταία χρόνια, δηλώσαμε πολλές φορές ότι αναμένουμε σοβαρή διεθνή επιτυχία από τον αμπελώνα στο Feldebrő της οινοπαραγωγικής περιοχής Eger», ανέφερε η Máté Péter Βάργκα, συνιδιοκτήτρια και διευθύνων σύμβουλος. «Παραδέχομαι, όμως, ότι δεν περιμέναμε τόσο σημαντικές νίκες τόσο νωρίς. Επιπλέον, και τα τρία χρυσά μας στον διαγωνισμό κρασιού του Παρισιού προήλθαν από την περιοχή Έγκερ. Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι που τα κρασιά μας από τους αμπελώνες του Badacsonyou [στη λίμνη Μπάλατον] και του Έγκερ αναγνωρίστηκαν στο Βερολίνο».

Ο Péter Sárkány, μέλος της Ουγγρικής Ακαδημίας Οίνου και βραβευμένος δάσκαλος της Ουγγρικής Ένωσης Σομελιέ, σημείωσε ότι κανένα ουγγρικό οινοποιείο δεν έχει κερδίσει έξι χρυσά σε έναν μόνο διαγωνισμό μέχρι τώρα. Συνήθως, οι Ούγγροι νεοεισερχόμενοι κερδίζουν τρία χρυσά μετάλλια σε έναν διαγωνισμό κάθε πέντε ή έξι χρόνια, πρόσθεσε.

 

Πηγή: bbj.hu

Προηγούμενο άρθρο
Startup Safari 2019 – το μεγαλύτερο φεστιβάλ startup στη Βουδαπέστη
Επόμενο άρθρο
Το πρώτο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα blockchain ξεκινά στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού