Η αγορά ακινήτων της Βουδαπέστης στα ύψη

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Η αγορά ακινήτων της Βουδαπέστης στα ύψη

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι τιμές των ακινήτων στην ουγγρική πρωτεύουσα αυξάνονται εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον Οίκο Duna, ένα ουγγρικό μεσιτικό γραφείο, μέχρι το 2020 το τετραγωνικό μέτρο στο κέντρο της πόλης θα υπολογίζεται με περισσότερα από 1 εκ. φιορίνια (3.150 ευρώ).

Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση μπορεί να αυξήσει τις τιμές ακόμη περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επένδυση σε ακίνητα στη Βουδαπέστη γίνεται όλο και πιο ελκυστική.

Συνοψίζοντας την τελευταία ανάλυση του Duna Χάουζ:

Η αύξηση των τιμών στη Βουδαπέστη φαίνεται να είναι ασταμάτητη. Οι τιμές των ακινήτων στη Βουδαπέστη έχουν διπλασιαστεί από το 2014. Στην πραγματικότητα, το μέσο ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο ήταν 420.000 φιορίνια (1.321 ευρώ) τότε. Πέρσι, το ποσό αυτό αυξήθηκε σε πάνω από 788.000 φιορίνια (2.500 ευρώ). Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανάπτυξη δεν έχει σταματήσει. Το 2018 η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου έφθασε τα 900.000 φιορίνια (2.831 ευρώ) στο 5ο διαμέρισμα της Βουδαπέστης.

Εάν υπολογίσουμε με αυτές τις τάσεις, το 2020 τα περισσότερα ακίνητα στην περιοχή θα πωληθούν για περισσότερο από 1.000.000 φιορίνια/τετραγωνικό μέτρο, ανέφερε ο Károly Benedikt, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Ανάλυσης του Οίκου Duna. Προς το παρόν, το ένα τρίτο των διαμερισμάτων φθάνει σε αυτό το ψυχολογικό φράγμα.

Η Βουδαπέστη θα γίνει πιο ελκυστική για τους επενδυτές

Ωστόσο, το 13% των ακινήτων ήταν ήδη ακριβότερα από 1,1 M φιορίνια (3.460 ευρώ). Κίνητρο ήταν κυρίως η πρόθεση να επενδύσουν, αλλά μερικές φορές οι πελάτες άλλαξαν απλώς το διαμέρισμά του με ένα μεγαλύτερο-πρόσθεσε ο Benedikt.

Δεδομένου ότι η περιοχή είναι σχετικά μικρή, τέτοιες υψηλές τιμές μπορούν να βρεθούν παντού. Για παράδειγμα, κατάφεραν να πωλήσουν διαμερίσματα για 1,1 M φιορίνια ανά τετραγωνικό μέτρο τόσο στα νότια τμήματα όσο και στους βόρειους τομείς. Η αύξηση των μέσων τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο στο 5ο διαμέρισμα της Βουδαπέστης εμφανίζεται στο διάγραμμα του Οίκου Duna.

 

 

chart
Προηγούμενο άρθρο
Η Mercedes ετοιμάζει δεύτερο εργοστάσιο στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Το εργοστάσιο της Bosch, από τις πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές κατασκευαστικές μονάδες

Διαβάστε ακόμη

Μενού