Η OMV θα δημιουργήσει εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  1. Αρχική
  2. Ενέργεια
  3. Η OMV θα δημιουργήσει εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η OMV θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός δικτύου 28 εξαιρετικά γρήγορων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις διαδρομές υψηλής κυκλοφορίας της Ουγγαρίας μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η ανάπτυξη του δικτύου θα κοστίσει 2,1 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση είναι μέρος ενός μεγάλου έργου που συγχρηματοδοτείται από την OMV και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαθιστώντας περισσότερα από 400 σημεία φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Στην Ουγγαρία, 28 εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης, το καθένα με χωρητικότητα τουλάχιστον 150 κιλοβάτ (kW), θα εγκατασταθούν σε επτά τοποθεσίες.

omv

omv

Οι μονάδες θα έχουν μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης έως και 300 kW και θα μπορούν να φορτίζουν ένα όχημα μέχρι εμβέλειας 200 χιλιομέτρων σε περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη χωρητικότητα του αυτοκινήτου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει 1,05 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση για τις επτά τοποθεσίες στην Ουγγαρία και η εγκατάσταση των σταθμών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Το μεγάλο έργο στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη υλοποιείται από μια κοινοπραξία τριών εταιρειών: OMV Petrom Marketing SRL (OPM RO), OMV Hungária Ásványolaj Kft. (OMV HU) και OMV Slovensko SRO (OMV SK). Η OMV Petrom Marketing είναι ο συντονιστής του έργου και στοχεύει να εγκαταστήσει 328 εξαιρετικά γρήγορα σημεία πλήρωσης στη Ρουμανία, 11 στη Σλοβακία και επτά στην Ουγγαρία μέχρι το τέλος του 2025.

Η συνολική ευρωπαϊκή επένδυση υπολογίζεται σε 39 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού Συνδέοντας την Ευρώπη, σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια και τα υπόλοιπα από ιδιωτικούς πόρους.

Η OMV εισήλθε στην ουγγρική αγορά το 1990. Η OMV Hungária Kft με έδρα τη Βουδαπέστη. λειτουργεί 201 πρατήρια καυσίμων και έχει μερίδιο στην αγορά καυσίμων 15% στην Ουγγαρία. Η OMV Hungária απασχολεί 60 άτομα άμεσα και το δίκτυο πρατηρίων της απασχολεί περίπου 1.700 άτομα. Η OMV δημιούργησε έσοδα 62 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022 και απασχολεί περίπου 22.300 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Hungary Today

 

Προηγούμενο άρθρο
Herend Fine Porcelain: Ουγγρική πολυτέλεια με ιστορία
Επόμενο άρθρο
Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ZN-Air φιλική προς το περιβάλλον αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Debrecen

Διαβάστε ακόμη

Μενού