Ουγγαρία: Η μεγάλη δύναμη στη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  1. Αρχική
  2. Ενέργεια
  3. Ουγγαρία: Η μεγάλη δύναμη στη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ουγγαρία μπορεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην κεντρική Ευρώπη. Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο σχετικά με τα βήματα που έχει κάνει η Ουγγαρία για να γίνει κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Προβλέπουν ότι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο της Ευρώπης θα μπορούσε να δημιουργηθεί εκεί.

 Μεγάλοι κατασκευαστές μπαταριών επενδύουν στο Debrecen

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η κινέζικη εταιρεία CATL, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση της Ουγγαρίας στο Ντέμπρετσεν. Ενώ η νοτιοκορεάτικη εταιρεία EcoPro BM δημιουργεί ένα άλλο εργοστάσιο σχεδόν δίπλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με αυτή την εξέλιξη η Ουγγαρία δημιουργεί ένα μεγάλο πόλο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Όπως αναφέρουν μέχρι το 2030, το Debrecen μόνο θα παράγει περισσότερες μπαταρίες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, πλην της Γερμανίας.

Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μεταφερθεί και στην Ουγγαρία;

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουγγαρία θέτει επίσης τις βάσεις για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. Μετά την ανακοίνωση της CATL, η BMW ανακοίνωσε επίσης μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ντέμπρετσεν σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ίδιο έχουν κάνει και αρκετές άλλες εταιρείες με συμφέροντα σε αυτόν τον τομέα (πάνω από 10 δισ. ευρώ συνολικά, σύμφωνα με τους Financial Times). Έκτοτε, η BMW ανακοίνωσε μια νέα επέκταση σε σχέση με τη δική της επένδυση.

Μέχρι το 2035, η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ουγγαρία θα είναι τεράστια

Παράλληλα, και η Samsung δημιουργεί μεγάλα εργοστάσια μπαταριών στην Ουγγαρία. Επιπλέον, η Mercedes και η Audi ετοιμάζονται να μετατρέψουν τα εργοστάσιά τους στην Ουγγαρία σε παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2035 θα είναι το έτος κατά το οποίο σχεδιάζεται η απαγόρευση της πώλησης συμβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ουγγρική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί να παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Οι Financial Times δημοσίευσαν επίσης μια πρόβλεψη. Έδειξαν ποιος θα μπορούσε να είναι ο όγκος της παραγωγής μόλις ολοκληρωθούν οι εξελίξεις. Με βάση αυτή την πρόβλεψη, η Ουγγαρία αναμένεται ότι θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη έως το 2031.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
BOMBA! Energy Drink
Επόμενο άρθρο
Οι ουγγρικές παραδόσεις γίνονται πνευματική & πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διαβάστε ακόμη

Μενού