Πρόσφατες στρατηγικές επενδύσεις στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Πρόσφατες στρατηγικές επενδύσεις στην Ουγγαρία

• Ο Όμιλος Al Habtoor (Ντουμπάι) αγοράζει κτίρια γραφείων στη Βουδαπέστη
• Η GE άνοιξε ψηφιακό κέντρο ανάπτυξης στην Ουγγαρία
• Η Ubiquity Global Services θα ανοίξει κέντρο υπηρεσιών στη Βουδαπέστη
• Οι πιο κερδοφόρες εξαγορές εταιρειών που σχετίζονται με την Ουγγαρία το 2016
• Η BYD Κίνας θα κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία
• Η P&G ανακοινώνει επένδυση 200 εκ. δολαρίων ως σημείο στρατηγικής συνεργασίας με την κυβέρνηση
• Η British Petrol θα δημιουργήσει κέντρο εξυπηρέτησης 26 εκ. ευρώ στην Ουγγαρία
• Η Standard and Poor ‘s τοποθετεί την Ουγγαρίας ξανά σε βαθμολογία για επενδύσεις
• Η Alumetal ολοκληρώνει επένδυση 9 δις HUF
• Κινέζοι επενδύουν στο εργοστάσιο ελαφρών αεροσκαφών Kecskemét

Αναλυτικά:

Το Al Habtoor του Ντουμπάι αγοράζει κτίρια γραφείων στη Βουδαπέστη
Ο Όμιλος Al Habtoor με έδρα το Ντουμπάι επιβεβαίωσε την απόκτηση διαφόρων σημαντικών ακινήτων στην Ουγγαρία για να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του, το οποίο περιλαμβάνει ήδη τα The Ritz-Carlton Βουδαπέστης και InterContinental Budapest, αναφέρει η arabianbusiness.com.
Οι τελευταίες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου στη χώρα περιλαμβάνουν το Rumbach Centre, ένα κτίριο γραφείων που βρίσκεται στο ιστορικό μέρος του οικονομικού, εμπορικού και διοικητικού κέντρου της Βουδαπέστης, κοντά στην πλατεία Deák, δήλωσε η εταιρεία.
Σύμφωνα με την arabianbusiness.com, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι αγόρασε επίσης ένα συγκρότημα γραφείων στο DorottyaUdvar στη Βουδαπέστη. Το πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ανακαινίστηκε σε στιλ αρχές 20ου αιώνα και ανακατασκευάστηκε σε ένα ευρύχωρο συγκρότημα γραφείων με έντονο διεθνές line-up ενοικιαστών, πρόσθεσε ο Al Habtoor.
Ο Khalaf Ahmad Al Habtoor, ο πρόεδρος του Ομίλου Al Habtoor, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την πιο πρόσφατη εξαγορά μας στην Ευρώπη. Η Ουγγαρία έχει μια ζωντανή οικονομία με μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά γραφείων. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσω και τις άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις μας στη χώρα. ”
Πηγή: arabianbusiness.com/ Hungarian Daily News Οκτ. 16, 2016

Η GE άνοιξε ψηφιακό κέντρο ανάπτυξης στην Ουγγαρία
Βουδαπέστη (MTI) – Ο Peter Szijjártó, υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, άνοιξε στη Βουδαπέστη Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Ανάπτυξης GE αξίας 8 δις φιορινιών Ουγκαρίας (26,3 εκ. ευρώ) – ένα από τα έξι κέντρα στον κόσμο.
Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί την GE ως έναν από τους καλύτερους επενδυτικούς της εταίρους, ανέφερε ο Szijjártó σημειώνοντας ότι το Κέντρο που ανοίγει τώρα είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη. Η νέα μονάδα θα δημιουργήσει 400 επιπλέον θέσεις εργασίας, μια περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της GE στην Ουγγαρία, η οποία ήδη απαριθμεί πάνω από 10.000.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Εθνική Υπηρεσία Επενδύσεων της Ουγγαρίας (HIPA) βοήθησε να φέρει 13 επενδύσεις των ΗΠΑ στην Ουγγαρία οι οποίες εκτιμώνται στα 440 εκ. δολάρια, και βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για 13 περαιτέρω επενδύσεις, ανέφερε ο Szijjártó.

Η Ubiquity Global Services θα ανοίξει κέντρο υπηρεσιών στη Βουδαπέστη
Βουδαπέστη, 11 Οκτωβρίου (MTI) – Η πολυεθνική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ Ubiquity Global Services θα ανοίξει ένα κέντρο υπηρεσιών στη Βουδαπέστη το Φεβρουάριο δημιουργώντας 200 νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουδαπέστης.
Η Ubiquity Global Services, η οποία παρέχει υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες, επέλεξε την Ουγγαρία ως τοποθεσία για το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της, δήλωσε ο Peter Szijjártó.
Η εταιρεία προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφορικής σε διάφορες γλώσσες, και απασχολεί πάνω από 2.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία.
Οι πιο κερδοφόρες εξαγορές εταιρειών που σχετίζονται με την Ουγγαρία το 2016
Το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes έχει καταρτίσει έναν κατάλογο εξόδου με τις πιο κερδοφόρες εταιρείας που σχετίζονται με εξαγορές στην Ουγγαρία, στο τεύχος του Οκτωβρίου. Υπάρχουν δύο εταιρίες μέσων ενημέρωσης στη λίστα, ενώ το μεγαλύτερο ποσό καταβλήθηκε για μια νέα επιτυχημένη ουγγρική επιχείρηση, αναφερθεί η vg.hu.
Το Forbes εκτιμά ότι ο πάροχος video streaming Ustream,o οποίος εξαγοράστηκε από την IBM, πωλήθηκε για 36,4 δις HUF (120 εκ. ευρώ), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα εξόδου.
Αποκτήθηκε με εξαγορά από την Mid Europa Partners για όχι λιγότερο από 32,4 εκ. HUF (106 εκ. ευρώ), Το δεύτερο υψηλότερο ποσό πληρώθηκε για τη Waberer’s International Zrt.
Η τρίτη μεγαλύτερη έξοδος ήταν η πώληση του εμπορικού τηλεοπτικού καναλιού TV2. Τα δύο μέλη της ομάδας διαχείρισης, Yvonne Dederick και Zsolt Simon, πούλησαν την εταιρεία για 19,6 δις HUF (64 εκ. ευρώ).
Η πέμπτη μεγαλύτερη έξοδος το 2016 σχετίζεται με την πώληση του εμπορικού ραδιοφωνικού σταθμού Class FM, ο οποίος αποκτήθηκε κατ’ εκτίμηση για 3,5 δις HUF (11,5 εκ. ευρώ) από το Sláger RADIO Zrt.
Η δέκατη θέση στη λίστα εξόδου καταλαμβάνεται από την on-line εταιρία ενοικιάσεων για διακοπές Szállás.hu, η οποία εξαγοράστηκε από την OTP Bank και του ιδιωτικού βραχίονα ιδίων κεφαλαίων της Portfolion Zrt. για ένα εκτιμώμενο ποσό των 2 δις HUF (6,6 εκ.α ευρώ).

Η BYD Κίνας θα κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία
Βουδαπέστη, Οκτώβριος 10 (MTI) – Η BYD της Κίνας θα κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό εργοστάσιο λεωφορείων της στο Komárom, στη βόρεια Ουγγαρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη.
Το έργο αξίας 6,2 δις φιορίνια (20,4 εκ. ευρώ) περιλαμβάνει την υποστήριξη της Ουγγρικής κυβέρνησης κατά 925 εκ. φιορίνια, δήλωσε ο Peter Szijjártó.
Το νέο εργοστάσιο, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2017, θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και παράγει 200 λεωφορεία κάθε χρόνο μέσα στα πρώτα χρόνια, είπε ο υπουργός.
Το εργοστάσιο Komárom BYD θα εφαρμόσει τις σύγχρονες τεχνολογίες και να παράγει φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, είπε ο Κινέζος πρεσβευτής στην Ουγγαρία Duan Jielong στη συνέντευξη τύπου.

Η P&G ανακοινώνει επένδυση 200 εκ. δολαρίων ως σημείο στρατηγικής συνεργασίας με την κυβέρνηση
Βουδαπέστη, 27 Σεπτεμβρίου (MTI) – Η Αμερικανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Procter and Gamble ανακοίνωσε μια επένδυση 200 εκ. δολαρίων κατά την υπογραφή μιας συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Ουγγρική κυβέρνηση στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Csömör κοντά στην Βουδαπέστη, την Τρίτη.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών Péter Szijjártó ο ποίος είπε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18-24 μηνών, τα εμπορικά δεδομένα της Ουγγαρίας έσπασαν ρεκόρ, το οποίο ήταν εν μέρει λόγω των επιτευγμάτων της Procter and Gamble και άλλων ξένων οικονομικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών των ΗΠΑ. Μετά την ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το AmCham και την κρατική υπηρεσία επενδύσεων προώθησης HIPA νωρίτερα την Τρίτη, ο Szijjártó δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Procter and Gamble πραγματοποιεί δύο επενδυτικά σχέδια αυτή τη στιγμή, που θα κάνουν την Ουγγαρία ένα ευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής για την εταιρεία και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας.
πηγή: Daily News Ουγγαρία

Η British Petrol θα δημιουργήσει κέντρο εξυπηρέτησης 26 εκ. ευρώ στην Ουγγαρία
Βουδαπέστη (MTI) – Η British Petrol (BP) θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο εξυπηρέτησης στο Szeged, στη νότια Ουγγαρία, επενδύοντας 8 δις φιορίνια (26 εκ. ευρώ), ο ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα.
Η ουγγρική κυβέρνηση έχει συνεισφέρει 1,9 δις φιορίνια στο έργο, δήλωσε ο Péter Szijjártó σε συνέντευξη τύπου. Ο Brian Puffer, αντιπρόεδρος της BP για τις παγκόσμιες επιχειρηματικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι η νέα έδρα της υπηρεσίας κοινού θα απασχολεί 500 άτομα υψηλής ειδίκευσης από το 2020. Σημείωσε ότι η BP ίδρυσε το πρώτο κέντρο εξυπηρέτησης του στη Βουδαπέστη το 2009. Η BP έχει επιλέξει το Szeged για επιχειρηματικό περιβάλλον και παρουσία ενός πανεπιστημίου, καθώς και για την εγγύτητα του αυτοκινητόδρομου και η άριστη συνεργασία με τις τοπικές αρχές, είπε.
Πηγή: MTI / Daily News Ουγγαρία 27 Σεπτεμβρίου

Η Standard and Poor ‘s τοποθετεί την Ουγγαρίας ξανά σε βαθμολογία για επενδύσεις
Και η S + P ανέβασε τη βαθμολογία της για την Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας (ΕΤΟ) σε «ΒΒΒ-» από «BB +». Η προοπτική τόσο για την Ουγγαρία και την ΕΤΟ είναι σταθερή. Η αναβάθμιση αντανακλά την ισχυρή οικονομική απόδοση, δημοσιονομικές βελτιώσεις, τη μείωση εξωτερικής χρηματοδότησης και «μια σταδιακή επιβράδυνση της ακτιβιστικής νομισματικής πολιτικής”. Η S + P είπε ότι τώρα αναμένει την οικονομία της Ουγγαρίας να αυξηθεί κατά μέσο όρο 2,5 τοις εκατό το χρόνο στο 2016-2019, από πρόβλεψη 2,0 τοις εκατό κατά την προηγούμενη αναθεώρηση του οργανισμού αξιολόγησης τον Μάρτιο. Η S + P επεσήμανε μια «σημαντική βελτίωση» στο εξωτερικό οικονομικό προφίλ της Ουγγαρίας μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση 2008-2009. Η Ουγγαρία δεν είχε έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών από το 2009, και παρείχε καθαρό δανεισμό προς τον υπόλοιπο κόσμο της τάξης του 8 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2015. Η S + P θεωρεί ότι η φορολογικά πλούσια εγχώριας ζήτηση συνέβαλε σε αύξηση της συνολικής αύξησης του ΑΕΠ, επηρεάζοντας θετικά τα δημόσια οικονομικά. Ο οργανισμός προβλέπει ότι το έλλειμμα των δημοσίων οικονομικών θα μειωθεί περαιτέρω σε 1,8 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2016 από 2,0 τοις εκατό το 2015, αν και να διευρυνθεί ελαφρώς στο 2,5 τοις εκατό το 2017.
Η S + P προβλέπει την αναλογία δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ της Ουγγαρίας να “διατηρήσει καθοδική πορεία μεσοπρόθεσμα”, πέφτοντας στο 68 τοις εκατό το 2019 από 72 τοις εκατό το 2015.
Πηγή: MTI / Daily News | 16 Σεπτεμβρίου 2016

Alumetal ολοκληρώνει επένδυση HUF 9 δις ευρώ
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου του 2016, 10:22
Η κατασκευαστική αλουμινίου με βάση την Πολωνία, Alumetal, εγκαινίασε ένα εργοστάσιο 9 δις HUF στο βιομηχανικό πάρκο του Komárom, βορειοδυτικά της Βουδαπέστης, ανέφερε την Παρασκευή το Ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ. Η επένδυση θα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας.
Η Ουγγρική κυβέρνηση υποστήριξε την επένδυση του εργοστασίου, το πρώτο εκτός Πολωνίας, με επιδοτήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις που δεν υπερβαίνουν το 35% του κόστους. Η επένδυση προβλέπεται να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του ομίλου από 60.000 τόνους, μέχρι περίπου 225.000 τόνους.
Η Alumetal θα κάνει χυτεύσεις αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στο 24.000 τετραγωνικών μέτρων εργοστάσιο, ανέφερε το MTI.
Ο Όμιλος Alumetal είχε έσοδα € 277 εκατ το 2014, σύμφωνα με ΜΤΙ.
Πηγή: BBJ

Κινέζοι επενδύουν στο εργοστάσιο ελαφρών αεροσκαφών Kecskemét
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 11:14
Η κατασκευάστρια αεροσκαφών Magnus Aircraft με βάση το Kecskemét υπέγραψε επενδυτική συμφωνία αξίας άνω των 30 εκ. ευρώ για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με τη Κινεζική Tianshan Industrial Group, αναφέρει σήμερα το index.hu, επικαλούμενο το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ.
Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για τον Ουγγρικό κατασκευαστή προκειμένου να παράγει ελαφρά αεροσκάφη με άδεια για πώληση στην Κίνα. Το αεροσκάφος θα είναι τύπου Fusion 212, διθέσιο ελικοφόρο, ελαφρύ αεροσκάφος, και έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστούν και πουληθούν 1.500 τεμάχια.
Η επένδυση θα περιλαμβάνει ένα κτίριο μεγέθους ενός μεσαίου αεροδρόμιου, ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης και συντήρησης, καθώς και το κέντρο εκπαίδευσης χειριστών Magnus Pilot Academy.
Η εταιρεία Kecskemét αναμένει να φέρει έσοδα από πωλήσεις σύνολο 50 δις HUF σε διάστημα έξι χρόνων, μέσω της συμφωνίας, και θα απασχολεί μέχρι και 600 άτομα στο εργοστάσιο, το οποίο ετοιμάζεται για επέκταση της παραγωγικής ικανότητας του. Επιπλέον, ακόμη 250 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην Κίνα στην πρώτη φάση.
Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να εξάγει τα ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη τύπου eFusion προς την Κίνα, για τα οποία θεωρητικά να προκύψουν ευκαιρίες από το 2018, αναφέρει η έκθεση.
Πηγή: BBJ

Προηγούμενο άρθρο
Βραδιά γευσιγνωσίας Ουγγρικών κρασιών και αποσταγμάτων
Επόμενο άρθρο
Βουδαπεστη: Ολες οι διεθνεις εκθεσεις του 2017

Διαβάστε ακόμη

Μενού