Το HIPA αναδείχτηκε ως ο καλύτερος Eθνικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων για 3η συνεχή χρονιά

  1. Αρχική
  2. HEPA Greece
  3. Το HIPA αναδείχτηκε ως ο καλύτερος Eθνικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων για 3η συνεχή χρονιά

Στην έρευνά του “Global Best to Invest 2019“, το περιοδικό Site Selection ανέδειξε την Ουγγαρία μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτικών χωρών όλου του κόσμου, για μια ακόμη φορά. Εκτός από αυτό το επίτευγμα και μετά τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, ο Ουγγρικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (HIPA) έχει αναγνωριστεί ως ο Κορυφαίος Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, τώρα και για τρίτη συνεχή χρονιά.

HIPA 1

Το Site Selection είναι το επαγγελματικό περιοδικό της αμερικάνικης εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων, Conway. Είναι από τα πιο δημοφιλή περιοδικά στις ΗΠΑ για επενδύσεις, επιλογή τοποθεσιών για επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη. Οι αναγνώστες του περιοδικού, που εκδίδεται σταθερά από το 1950, συνεισφέρουν στις ΗΠΑ με επενδύσεις αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μέσο όρο κάθε μήνα.

Η έρευνα Global Best To Invest δημοσιεύεται κάθε Μάιο και βασίζεται στη βάση δεδομένων της Conway. Λαμβάνει επίσης υπόψη διάφορες διεθνείς κατατάξεις ανταγωνιστικότητας. Τα επενδυτικά έργα που συμμετέχουν στην έρευνα περιλαμβάνουν επένδυση κεφαλαίου κίνησης τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων και δημιουργήσουν τουλάχιστον 20 θέσεις εργασίας ή απαιτούν 1.000 τετραγωνικά μέτρα νεόδμητου χώρου ακινήτων.

HIPA 2

Στην κατηγορία που εξετάζει τους καλύτερους οργανισμούς προώθησης επενδύσεων, η HIPA εξασφάλισε τη θέση της ως τον Καλύτερο Εθνικό Οργανισμό Προώθηση Επενδύσεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία για τρίτη φορά, μετά τις επιτυχίες του 2018 και του 2019. Καθοριστικοί παράγοντες για τη νίκη του HIPA, ήταν η επαγγελματική ανταπόκριση στα ερωτήματα, η διαθεσιμότητα και ο χρόνος στην αποστολή απαραίτητων πληροφοριών, η καλή  φήμη για την προστασία της πληροφορίας των επενδυτών και η ποιότητα των υπηρεσιών καθ’ όλη τη διεργασία.

Η Ουγγαρία παρέμεινε επίσης μια κορυφαία θέση για τους επενδυτές FDI ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι η 9η μεταξύ των κορυφαίων χωρών με κατά κεφαλή θέσεις εργασίας και 2η καλύτερη στην Ανατολική Ευρώπη. Σε περιφερειακή σύγκριση, η Ουγγαρία κατέλαβε τη 2η θέση στη σύγκριση “Συνολικά καλύτερα να επενδύσει”, ενώ είναι η 3η στην κατάταξη “Καλύτερα να επενδύσει κατά κεφαλήν”.

HIPA 3

Πάνω από όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, ο όγκος των επενδύσεων που διαπραγματεύτηκε με επιτυχία ο Ουγγρικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (HIPA) ανήλθε σε 5.350 εκατομμύρια ευρώ το 2019, υπερβαίνοντας το ποσό του προηγούμενου έτους κατά 24%. Ως αποτέλεσμα των 101 έργων που υλοποιήθηκαν με βάση τη θετική απόφαση των επενδυτών, 13.493 νέοι χώροι εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν στην Ουγγαρία. Αναλύοντας τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, οι σημαντικότερες τάσεις είναι η αύξηση των επενδύσεων από τις ασιατικές χώρες, η ενίσχυση του τομέα της ηλεκτροκινητικότητας, καθώς και ο αυξανόμενος αριθμός έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον κλάδο των υπηρεσιών. Η ανταγωνιστικότητα του ουγγρικού επενδυτικού περιβάλλοντος αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι οι 101 επενδύσεις συνδέονται με 21 διαφορετικές χώρες και πραγματοποιούνται σε 20 διαφορετικούς τομείς.

Πηγή: HIPA

Προηγούμενο άρθρο
Το πρώτο Ουγγρικό αυτόνομο ρομπότ απολύμανσης με ακτίνες UV του Πανεπιστήμιου Semmelweis
Επόμενο άρθρο
Ψηφιακή επαγγελματική κάρτα για λιγότερη φυσική επαφή, μια καινοτόμα ουγγρική ιδέα

Διαβάστε ακόμη

Μενού